“Kampüste Bu Hafta” Programında “Ahilik Kültürü” Anlatıldı

Üniversitemiz Ahilik Kültürünü Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Öğr. Gör. Kâzım Ceylan, Kırşehir Televizyonunda yayınlanan “Kampüste Bu Hafta” programına konuk oldu. Her hafta Salı akşamları üniversitemizin farklı bölümlerinden konukların ağırlandığı programın 21 Şubat 2017 tarihli yayınında Ahilik Kültürünü Araştırma ve Uygulama Merkezinin çalışmaları konuşuldu.

13. yüzyılda Selçuklu ve Osmanlı coğrafyasını etkileyen Ahilik Kültürünü anlatan Öğr. Gör. Kâzım Ceylan, Ahilik Kültürünün tarihini ve geçmişten günümüze geliş aşamalarını anlattı. Ahilik kültürünün ortaya çıkış sürecini, özelliklerini anlatan ve nasıl Ahi olunacağı konusunda bilgiler aktaran Ceylan, Ahiliğin sosyal hayattaki önemini de izleyicilerle paylaştı. 

Üniversitemiz Ahilik Kültürünü Araştırma ve Uygulama Merkezinin 2004 yılında faaliyete geçtiğini söyleyen Öğr. Gör. Kâzım Ceylan, “Amacımız, Ahiliği bilimsel olarak araştırıp, insanlığın bilgisine sunmaktır.” dedi. Üniversite olarak yaptıkları projelere de değinen Ceylan, ilerleyen dönemlerde de Ahiliği tanıtmak ve yaşatmak adına çalışmalar yapacaklarını ifade etti.  

Program, Üniversitemiz Ahilik Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Öğr. Gör. Kâzım Ceylan’ın Ahilik Yemini etmesiyle son buldu.