Üniversitemizde Vergi Haftası Kapsamında Panel Düzenlendi

27 Şubat – 5 Mart Vergi Haftası kapsamında Üniversitemiz Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Muhasebe ve Vergi Bölümü tarafından panel düzenlendi. 2 Mart 2017 tarihinde gerçekleşen panele Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Mehmet Özdemir, Muhasebe ve Vergi Bölümü Başkanı Doç. Dr. İsmail Anasız ile çok sayıda öğretim elemanı ve öğrenci katıldı. Panelde konuşmacı olarak Kırşehir Defterdarlığı Vergi Dairesi Müdür Vekili Murat Özgü, Kırşehir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Özgür Albayrak, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Mehmet Aydın ve Ali Erul katıldı.   

Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Muhasebe ve Vergi Bölümü Başkanı Doç. Dr. İsmail Anasız’ın konuşmasıyla başlayan panelde, vergi vermenin neden önemli olduğuna değinildi. Doç. Dr. İsmail Anasız, öğrencilerine aktaracakları bilgilerden dolayı konuklarına teşekkür etti. 

Maliye Bakanlığı Kırşehir Defterdarlığı Vergi Dairesi Müdür Vekili Murat Özgü, kamuda çalışmak isteyen öğrencilere izleyecekleri yolları anlattı. Belirli sınavlardan geçerek gelir uzmanı, gelir uzman yardımcısı gibi görevlere çıkabileceklerini söyleyen Özgü, sınav sistemindeki sıralamalara değindi. Kurum içindeki yükselmelere de konuşmasında yer veren Vekil Özgü, yükselmelerin belirli yıl çalışma şartı ve sınavlar dahilinde olduğunu ifade etti.

Muhasebe programı öğrencilerine önemli deneyimler ve bilgiler aktaran Kırşehir Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (KSMMMO) Başkanı Özgür Albayrak ise konuşmasında çalışma hayatındaki detaylara değindi. Albayrak, önlisans mezunlarının muhasebe alanında ilerleyebileceklerini anlatarak öğrencilere kendi bölümlerinde çok çalışmalarını önerdi. Ticaret olduğu sürece bu mesleğin devam edeceğini söyleyen KSMMMO Başkanı Özgür Albayrak, ülkenin vergi ile kalkındığını dile getirerek mesleği de geleceğin muhasebecileri ve mali müşavirleri olarak onların yapacağını ifade etti. 

Üniversitemizin Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Muhasebe ve Vergi Bölümü mezunu Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Mehmet Aydın, öğrencilere kendisinin de yıllar önce aynı sıralarda okuduğunu söyledi. “Muhasebe bir sanattır.” diyen Aydın, öğrencilere bu işi severek ve isteyerek yaparlarsa bu alanda başarılı olabileceklerini dile getirdi. Stajlara gereken önemi vermelerini isteyen Mehmet Aydın, bu meslekte 2 yıl çalıştıktan sonra memurdan fazla maaş alınabileceğini de dile getirdi.

Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Ali Erul, bu mesleğin çok sabır gerektirdiğini söyleyerek öğrencilere, bu mesleğin avantajlarını anlattı.  

Öğrencilerin konuklara sorular sormasıyla devam eden panel, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Muhasebe ve Vergi Bölümü Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. İsmail Anasız’ın konuklara hediye vermesiyle son buldu.