“Kampüste Bu Hafta” Programında Kırşehir’in Arkeoloji ve Antropoloji Yapısı Konuşuldu

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Işık Adak Adıbelli ile Antropoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ahmet Cem Erkman Kırşehir Televizyonunda yayınlanan Kampüste Bu Hafta programına katıldılar. 7 Mart 2017 tarihinde yayınlanan programda Kırşehir’in arkeolojik ve antropolojik yapısı ve Ahi Evran Üniversitesi olarak arkeoloji ve antropoloji alanlarında yapılan çalışmalar konuşuldu.

Üniversitemizin Arkeoloji ve Antropoloji bölümlerinin imkânlarının diğer üniversitelere göre oldukça fazla olduğunu belirten öğretim üyeleri, üniversitemizin diğer üniversitelerde olmayan laboratuvarlara sahip olduğunu dile getirdiler. Ahi Evran Üniversitesi öğrencilerinin bölüm çalışmalarını yerinde ve laboratuvarlarda yapma imkânlarının oldukça fazla olduğunu da söyleyen öğretim üyeleri,  Kırşehir ve çevresinde gerçekleşen kazı çalışmalarına da değindiler.

Programda sonunda Kırşehir’de gerçekleşen kazılarda birçok önemli bulgu ve kalıntılar bulunduğunu söyleyen öğretim üyeleri, ilerleyen dönemlerde ortaya çıkan bulgu ve kalıntıları sergileyeceklerinin müjdesini verdiler.