Kampüste Bu Hafta Programında “Etkili İletişim” Konuşuldu

Kırşehir Televizyonunda her Salı akşamları ekranlara gelen Kampüste Bu Hafta Programının 14 Mart 2017 tarihli yayınına Üniversitemiz Sosyal Bilimler Yüksekokulu Müdür Yardımcısı ve Görsel İşitsel Teknikler ve Medya Yapımcılığı Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Mehmet Özdemir konuk oldu. Programda Öğr. Gör. Mehmet Özdemir “Etkili İletişim” konusunda izleyicilere bilgiler verdi.

Görsel İşitsel Teknikler ve Medya Yapımcılığı Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Mehmet Özdemir, iletişimin derslerde öğrencilere etkili bir şekilde anlatıldığını ifade etti. Etkili iletişimin nasıl olması gerektiğini anlatan Özdemir, iletişimin çeşitlerini de dile getirerek kişi içi iletişim, örgüt içi iletişim, kitle iletişim ve uluslararası iletişim gibi iletişim çeşitlerinin olduğunu söyledi. İletişim türlerinin farklı alanlarda etkili olduğunu belirten Öğr. Gör. Mehmet Özdemir, sözlerine şöyle devam etti: “Bazı durumlarda kişiler arası iletişim, bazı durumlarda yazılı iletişim, bazı durumlarda da kitle iletişimi etkili olacaktır. Bunu iyi belirlememiz gerekiyor.” Ses, söz ve beden dilinin iletişimde önemli bir etkisinin olduğunu ifade eden Özdemir, “İletişimde etki paylarına baktığımız zaman söz, ağzımızdan çıkan sözcüklere vurgu, tonlama, doğru boğumlama yapmazsanız bunun iletişim düzeyinde etki düzeyi sadece %15’tir.” dedi.  Beden dilinin sadece jest ve mimikler olmadığını söyleyen Öğr. Gör. Mehmet Özdemir, giyim kuşamın, kişinin entelektüel düzeyinin beden dilinde önemli etkisi olduğunu belirtti. Herkesin iletişime ihtiyacı olduğunu dile getiren Özdemir, herkesin birbiriyle iletişim kurması gerektiğini belirterek bunu yaparken de en etkili yöntemin seçilmesi tavsiyesinde bulundu.