Üniversitemizde ProQuest Sertifikalı Eğitim Semineri Verildi

Üniversitemiz Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından ProQuest Dissertation&Thesis ve RefWorks Veri Tabanı Sertifikalı Eğitim Semineri gerçekleştirildi. 30 Mart 2017 tarihinde Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda ProQuest temsilcisi Esen Dağdelen’in verdiği eğitime Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Dilber Sarıkaya, akademik personeller ile öğrenciler katıldı.

Eğitimde Esen Dağdelen ProQuest Central – Genel Konulu Veri Tabanı, ProQuest Dissertation&Thesis – Tez Veri Tabanı, RefWorks – Atıf Yönetim Aracı programları hakkında katılımcıları bilgilendirdi. ProQuest Central’in geniş içeriğe sahip bir program olduğunu belirten Dağdelen, programın Emerald Premier tanıtımı ve kullanımı, ProQuest Dissertation&Thesis ve RefWorks tanıtımı ve kullanımı, makale yazımında dikkat edilecek unsurlar, dergi seçimi, hakemlik süreci, revizyon için geri dönen makalenin düzeltilmesi ve yardımcı kaynaklara ulaşma konusunda katılımcılara yardımcı olacak nitelikte olduğunu söyledi. ProQuest Dissertation&Thesis – Global Veri Tabanın 2 milyonu tam metin olmak üzere 4 milyon teze erişim sağlandığını ve ProQuest Central Veri Tabanında 40 adet farklı konu başlığını kapsayan veri tabanından oluştuğunu vurgulayan Esen Dağdelen, RefWorks’ün ise kullanıcılara makale yazmada yardımcı olan bir Atıf Yönetim Aracı olduğunu belirtti. RefWorks’ün geniş kaynaklara erişimi sağlayan bir program olduğunu da vurgulayan Dağdelen, eğitim sonunda katılımcıların sorularını yanıtladı.

Eğitimin ardından Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Dilber Sarıkaya bir konuşma yaptı. Konuşmasında Sarıkaya, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından sağlanan tüm elektronik kaynaklara üniversite kampüsü ve kampüs dışından erişilebildiğini kaydetti. Kullanıcılara ücretsiz hizmet verildiğini belirten Dilber Sarıkaya, araştırmacılara her türlü kütüphane kaynağını sağlamayı ve en iyi teknik olanaklarla hizmet sunmayı amaçladıklarını ifade etti. Sarıkaya konuşmasına şöyle noktaladı: “Kütüphaneler arası bilgi paylaşımını destekleyen Ahi Evran Üniversitesi Kütüphanesi, tüm kullanıcılara basılı ve elektronik kaynak sağlamada destek düzeydedir.”