Üniversitemizde “Deneyimsel Tasarım Öğretisi – İletişim Ustalığı Tanıtım Semineri” Verildi

Üniversitemiz Kişisel ve Kariyer Gelişim Topluluğu tarafından “Deneyimsel Tasarım Öğretisi – İletişim Ustalığı Tanıtım Semineri” düzenlendi. Konuşmacı olarak Stratejist/Danışman Nevra Arer’in katıldığı ve 12 Nisan 2017 tarihinde Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşen seminere akademik ve idari personel, üniversitemiz öğrencileri ile öğretmenleri eşliğinde liseli öğrenciler katıldı. 

Seminerde iletişimin anlamı ve iletişim çeşitlerinden bahseden Stratejist/Danışman Nevra Erer, iletişimin hayatımızdaki önemine değindi. İletişimin temelinin ihtiyaç giderme olduğunu söyleyen Arer, ihtiyaç bittiğinde iletişimin de bittiğini ifade etti. Deneyimsel Tasarım Öğretisine değinen Nevra Arer, bu öğretinin insanların geçmişte biriktirdikleri yaşanmışlıkları geleceğe nasıl yönlendirecekleri konusunda yol gösterici olduğunu ifade etti. İletişimde yaşanmışlığın çok önemli olduğunu ama yaşanmışlığın yanında da deneyimin gerektiğini belirten Arer, “Deneyim yoksa yaşanmışlığın bir önemi yok.” dedi. 

Öğrencilerle sohbet havasında geçen seminerde Stratejist/Danışman Nevra Arer, birkaç öğrenciye soru yönelterek onların hangi iletişim tipine sahip olduklarına ilişkin bilgiler verdi.