Ebelik Haftasında Üniversitemizde “Pozitif Doğum Söyleşisi” Düzenlendi

Üniversitemiz Sağlığı Geliştirme ve Sosyal Kazanımlar Topluluğu tarafından 21-28 Nisan tarihleri arası Ebelik Haftası olması nedeniyle “Pozitif Doğum Söyleşisi” adlı program düzenlendi. 24 Nisan 2017 tarihinde Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen programa konuşmacı olarak Ebe ve Doğuma Hazırlık Eğitmeni Sevilay Özbir katılırken üniversitemiz akademik ve idari personeli ile öğrencilerde yoğun ilgi gösterdi.

Etkinliğin açılış konuşmasını Sağlık Yüksek Okulu öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Fatma Ergün yaptı. Ergün konuşmasında ebelik mesleği hakkında bilgiler verdi. Sağlıklı bir toplumun sağlıklı bireylerden oluşacağını söyleyen Ergün, salonda bulunanlara programa katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Programda Hazırlık Eğitmeni Sevilay Özbir konuşma yaparak hamilelik ve doğum türleri hakkında bilgi verdi. Kendi hayatından örnekler sunarak dinleyicileri aydınlatan Özbir, “Doğum insanlık tarihinin ilk sosyalleşme olgusudur.” dedi. Özbir, normal doğumun öneminden bahsederek dinleyicilere tavsiyelerde bulundu. Özbir dinleyicilerle sohbet havasında geçen söyleşide, “Bir toplumu düzeltmek istiyorsanız önce doğumu düzeltmelisiniz.” dedi.