DNA Günü UDGGK’da Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı

“Uluslararası DNA Günü ve Genom Kongresi (UDGGK)”nin ikinci gününe denk gelen 25 Nisan DNA Gününde çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi. Bu etkinlikler kapsamında Ankara, Kayseri ve Samsun’dan gelen ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri ile Merkezi Araştırma ve Uygulama Laboratuvarında DNA Günü kutlandı.

DNA Günü Etkinlikleri kapsamında katılımcı öğrenciler tarafından oyun hamurundan DNA Modeli, DNA bileziği ile kivi ve çilekten DNA izolasyonları yapıldı. Etkinlik sonrasında kongreye katılan bilim insanları öğrencilere katılım sertifikalarını verdi.

“Uluslararası DNA Günü ve Genom Kongresi (UDGGK)”nin (International DNA Day and Genome Congress (IDDGC)) ilk üç gününde davetli konuşmalar, sözlü ve poster sunumlar gerçekleştirildi.

Kongre Üniversitemiz Merkezi Araştırma ve Uygulama Laboratuvarında 28 Nisan 2017 tarihine kadar devam edecek.