Üniversitemizde “Ilısu Barajı Kurtarma Kazıları Işığında Botan Vadisi Kültürleri” Konulu Konferans Verildi

Üniversitemiz Eski Çağ Kültürleri Topluluğu tarafından “Ilısu Barajı Kurtarma Kazıları Işığında Botan Vadisi Kültürleri” konulu konferans düzenlendi. 28 Nisan 2017 tarihinde Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşen etkinliğe konuşmacı olarak Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Haluk Sağlamtimur katılırken üniversitemiz akademik ve idari personel ile öğrenciler de yoğun ilgi gösterdi.

Konferansta, ülkemizde çalışmaları devam eden arkeolojik kazıları anlatan Yrd. Doç. Dr. Haluk Sağlamtimur, kazılarda ortaya çıkan malzemeler ve ait oldukları dönem hakkında bilgiler verdi. Türkiye’de var olan arkeolojik kazıların ülkemizin eski çağ kültürleri açısından durumunu ortaya koyduğunu belirten Sağlamtimur, kazı ve araştırmalara ilişkin sayısal verileri değerlendirdi. Yrd. Doç. Dr. Haluk Sağlamtimur konuşmasına şöyle devam etti: “Ilısu Barajı ve HES Projesi kapsamında 23 kazı ve yüze yakın yüzey çalışması gerçekleştirildi. Bu proje, sosyal ve kültürel kazanımlar açısından oldukça faydalıdır. Çünkü proje ile yüzlerce öğrenci kazı deneyimi yaşadı, yabancı bilim insanlarıyla ortak proje yapma imkânı oldu ve arkeolojik çalışmalarla bölgenin tarihi aydınlatıldı.” Sağlamtimur, devam eden kazıların bölgeleri ve kazılar sonucu çıkan envanterler hakkında salonda bulunanları bilgilendirdi.