Çocuk Gelişimi Bölümü Öğrencileri 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kapsamında Bir Dizi Etkinlik Gerçekleştirdi

Bölümün getirdiği sorumlulukla hareket eden Üniversitemiz Sağlık Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencileri, 20 Nisan 2017 tarihinde köy okullarına yardım amacıyla bir kermes düzenledi. Kermese akademik ve idari personelin yanı sıra çok sayıda öğrenci de destek verdi. Üniversitemiz Merkez Yerleşkesinde düzenlenen kermese, Âşık Paşa Gülen Çocuk Rehabilitasyon ve Özel Eğitim Merkezi, Vahide-Hüseyin Karahan Özel Eğitim Uygulama Merkezi, Fatma Muzaffer Mermer Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Kırşehir Rehberlik ve Araştırma Merkezi çalışanları katkıda bulundu.

Sağlık Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Bölümü ve Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği Anabilim Dalı öğrencilerinden oluşan bir grup, 25 Nisan 2017 tarihinde Masal Parkında eğlence düzenledi. Kostüm giyen öğrenciler parkta bulunan çocuklarla oyunlar oynadı ve şarkılar söyledi. Gün içinde iki kısımdan oluşan etkinliğin sonunda çocuklarla yüz boyama çalışması yapıldı.

Ayrıca Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencileri tarafından çocukların sosyal gelişimini desteklemek ve çevre eğitimi konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla “Masallar Birleşmiş” isimli çocuk oyunu sahnelendi. 27 Mayıs 2017 tarihinde sahnelenen seansta özel gereksinimli bireyler konuk edilirken akşam saatlerindeki seansta ise Kırşehir Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesinde bulunan çocuklar konuk edildi. Çocukların yoğun ilgi gösterdiği tiyatro oyunu 2 Mayıs 2017 tarihinde üniversitemiz personeli ve çocuklarına da sergilendi.