Çocuk Gelişimi Bölümü Öğrencileri için Teknik Gezi Düzenledi 

Sağlık Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Bölümü 4. sınıf öğrencileri için “Kurum Yönetimi” dersi kapsamında 28 Nisan 2017 tarihinde Ankara’ya teknik gezi düzenlendi. Yrd. Doç. Dr. Mustafa Kocaoğlu ve Öğr. Gör. Şükran Şimşek tarafından düzenlenen gezide ilk olarak “Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Oyuncak Müzesi” ziyaret edildi. Müzenin tarihçesi ve içeriğine ilişkin bilgiler edinildi.

Daha sonra “Ankara Üniversitesi Uygulama Anaokulu-1” ziyaret edilerek kurumun işleyişi ve Montessori yöntemi hakkında bilgiler edinildi. Anaokulu gezisinin ardından proje yaklaşımı ile oluşturulmuş olan taş sergisi gezildi.

Teknik gezi kapsamında çocukların üniversiteyi tanımalarını, bilim ve sanatın eğlenceli boyutuyla tanışmalarını sağlamayı amaçlayan “Ankara Üniversitesi Çocuk Bilim Merkezi (Çocuk Üniversitesi)” ziyaret edilerek merkezde uygulanan eğitim programları ve projeler hakkında bilgi alındı.  

Yenimahalle Belediyesi tarafından düzenlenen “Bilim Şenliğine” yapılan ziyarette ise, genç mucitlerin yaptığı robotlar ve araçların yanı sıra Ankara Üniversitesi Çocuk Bilim Merkezinin eğitim programları arasında yer alan Böcek Bilim Okulunun amaçları hakkında bilgiler edinildi. 

Daha sonra “Mehmet Akif Ersoy Müze Evi, Mehmet Akif Ersoy Edebiyat Müze Kütüphanesi ve Taceddin Sultan Türbesinin” yer aldığı Hamamönü gezildi. Ardından Anıtkabir ziyareti yapılarak rehber eşliğinde “Atatürk ve Kurtuluş Savaşı Müzesi” gezildi.