Uyuşturucu ile Mücadelede Öğrencilerimizden Anlamlı Ziyaret

Madde bağımlısı gençleri uyuşturucudan kurtarmak ve onların tekrar hayata kazandırılması amacıyla Sağlık Bakanlığı ve Ahiler Kalkınma Ajansının desteği ile Kırşehir Valiliği tarafından hayata geçirilen “Yaşamayı Seviyorum Danışma Merkezi”ne, Üniversitemiz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencileri 3 Mayıs 2017 tarihinde Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Cengiz Soykan nezaretinde bir tanıtım gezisi düzenledi. Bu tanıtım gezisi kapsamında Merkez Genel Koordinatörü Hacı Mustafa Yıldız, Genel Koordinatör Yardımcıları İsmail Ertek ve Seçkin Tunç ile merkez çalışanları tarafından öğrencilerimize kurumun hizmet alanları, faaliyetleri ve olanakları hakkında ayrıntılı bilgi verildi. Her gün her saat açık olan merkezde bağımlı gençlerimize çok yönlü bir tedavi hizmetinin sunulduğu, meslek ve sanat eğitimi, Kur’an-ı Kerim eğitimi, mesleki açık lise eğitimi ve harçlık verildiği anlatıldı. Uyuşturucu madde türlerinin gençlerin hayatına hangi sinsi yollardan girdiği ve uyuşturucu ile yaşamanın ve kurtulmanın zorlukları hakkında ayrıntılı bir seminer verildi. Sağlık sektörüne ara eleman yetiştiren okulumuzun öğrencileri, meslekleri gereği madde bağımlısı bireylerle karşılaştıklarında, olası tehlikeler ve en doğru yaklaşım yöntemleri hakkında bilgi edindiler. Bununla birlikte, merkez bünyesinde Emniyet, Gençlik Hizmetleri ve Spor, Aile ve Sosyal Politikalar, Milli Eğitim, Sağlık, Halk Sağlığı İl Müdürlükleri, İl Müftülüğü ve İş-Kur birimlerinin de mevcut olduğu bildirildi.