Üniversitemizde “II. Kılıçaslan Köşkü ve Selçuklu Sarayı Kazıları” Konulu Konferans Gerçekleşti

Üniversitemiz Eski Çağ Kültürleri Topluluğu tarafından “II. Kılıçaslan Köşkü ve Selçuklu Sarayı Kazıları” konulu konferans düzenlendi. 2 Kasım 2017 tarihinde Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşen konferansa konuşmacı olarak Konya Müzeler Müdürü Yusuf Benli katılırken konferansa öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Konferansta Konya Müzeler Müdürü Yusuf Benli, Konya Alaaddin Tepesinde bulunan II. Kılıçaslan Köşkü ve Selçuklu Sarayı yapıları hakkında bilgiler vererek orada yapılan kazı çalışmalarına değindi. Kazıların yapılma amaçlarının kültürel mirasları korumak olduğunu belirten Benli, önemli olanın kazı yapıldıktan sonra ortaya çıkan eserlerin restorasyonlarının yapılarak tekrar hayata kazandırılması olduğunu söyledi.

Öğrencilerin merakla dinledikleri konferans sonunda Eski Çağ Kültürleri Topluluğu tarafından Konya Müzeler Müdürü Yusuf Benli’ye teşekkür ve katılım belgesi verildi.