Üniversitemiz BESYO Öğrencilerinden Yaşamayı Seviyorum Danışma Merkezine Ziyaret

Üniversitemiz Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Beden Eğitimi Öğretmenliği Bölümü 4. sınıf öğrencileri Yaşamayı Seviyorum Danışma Merkezini ziyaret etti. Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında Kırşehir’deki madde bağımlısı gençleri uyuşturucudan kurtarmak ve onları topluma faydalı bireyler olarak yeniden kazandırmak amacıyla örnek bir proje olarak kurulan Yaşamayı Seviyorum Danışma Merkezini ziyaret eden öğrencilere Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Levent Var  eşlik etti.  

Ziyarette uyuşturucu ile mücadeleye destek olmak ve bu desteğin sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla çalıştıklarını belirten Yrd. Doç. Dr. Levent Var, uyuşturucuyla mücadelede sivil toplum kuruluşları ve duyarlı her vatandaşın eğitimciler ve bilim insanlarıyla çalışması gerektiğine inandığını ifade etti. Yrd. Doç. Dr. Levent Var konuşmasına şöyle devam etti : “Bu doğrultuda başta Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Vatan Karakaya olmak üzere Ahi Evran Üniversitesi olarak, uyuşturucu bağımlısı gençlerimizi madde bağımlılığından kurtarmak amacıyla kurulan ve uyuşturucu ile mücadele de çok önemli bir misyon üstlenen bu merkeze elimizden gelen bütün desteği yapmaya gönüllü olduğumuzu belirtmek isterim.”

 

Madde bağımlılığı ile mücadele ve koruyucu önlemler kapsamında bilgi ve deneyim paylaşımının amaçlandığı ziyarette ayrıca madde bağımlılığından kurtulmak için merkezde bulunan gençlere sporun ruhen ve bedenen insana faydalarından, kişilerin topluma kazandırılmasındaki öneminden bahsedildi. 

Samimi bir sohbet ortamında gerçekleşen ziyarette, Yaşamayı Seviyorum Danışma Merkezi yetkililerine öğrencilerimiz tarafından günün anısına hediye ve çiçek verildi.