Üniversitemizde Dünya AIDS Günü Nedeniyle Eğitim Verildi

Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar Daire Başkanlığı ve Kırşehir Valiliği işbirliğinde Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda “HIV/AIDS Tanısı ve HIV/AIDS Yaklaşımı” konulu konferans düzenlendi. 1 Aralık 2017 tarihinde düzenlenen konferansa Dr. Tamer Gülver, Eğitim Uzmanı Ebe Semiha Türkmen, Eğitim Uzmanı Ebe Yaşar Eroğlu ve öğrenciler katıldı.

Konferansa HIV/AIDS virüsünden korunma ve virüsün bulaşma yollarına ilişkin bilgilendirme yaparak başlayan Dr. Tamer Gülver, “Virüsle savaşmanın en etkili yolu, ondan korunmaktır.” dedi. Öğrencilere çeşitli tıbbi materyaller desteği ile HIV virüsü ve AIDS Sendromu konusunda alınabilecek önlemlerden bahseden Gülver, konferansın sonunda öğrencilerden gelen soruları yanıtladı.