Oyun, çocuk için öğreten ve büyüten doğal ve hayati bir unsurdur, çocukların en önemli işidir. Küçük yaşlardan başlayarak oyun çocuğun hayatındadır ve onu her zaman eğlendirir. Oyun, çocuğun içinde bulunduğu yaşamı anlamasını sağlamakta, çocuklara doğal öğrenme ortamları sunmaktadır.

Çocuklar oyun işini gerçekleştirebilmek için oyun materyallerine ihtiyaç duymaktadırlar. Oyun materyalleri, yetişkinler tarafından hazırlanan, çocuk oyunlarına yardım etmek için hazırlanmış ve ana işlevi çocuğu oynatmak olan oyun malzemeleridir. Oyun materyalleri çocukluk yaşantılarının vazgeçilmezleri arasındadır. Çocuklar için tasarlanmış olan bu materyaller onların gelişimleri açısından büyük öneme sahip olup çocuğun seçme, değerlendirme duygusunu geliştirirken aynı zamanda kendi kendine karar verebilme ve belirli alanlarda beceriler kazanmasına da olanaklar hazırlamakta, gelişimlerini desteklemektedir. Çeşitli boyut ve renklerdeki oyun materyalleri, çocukların oynarken hem eğlenmesine hem de renk, boyut, biçim, şekil, sayı gibi kavramları edinmelerine yardımcı olmaktadır.

Çocuklar oyun yolu ile hayallerindeki karakterleri canlandırmaktadırlar. Bunun için de çevrelerinde bu role hiç uygun olmayan araçları da sembolik olarak kullanabilmektedirler. Buna göre çocuklar için oyun materyallerinin her zaman satın alınması gereken araçlar olmadıkları, çevrelerindeki her türlü eşya, araç ve gerecin oyun materyali olarak kullanılabileceği düşünülebilir. Bu açıdan bir çocuk gelişimci çocuklar için, her şeyi bir oyun materyali olarak tasarlayabilmektedir. Bu düşüncelerden hareketle Ahi Evran Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencileri, hazırladıkları oyun ile ilgili materyalleri üniversite ve çocuklar ile buluşturmak amacıyla “Oyun Materyalleri Sergisi” düzenlemektedir.

 

Sergi 8 Aralık 2016 tarihinde Ahi Evran Üniversitesi Sağlık Yüksekokulunda saat 10.00’da açılacaktır.