Basın Açıklaması

Değerli Kırşehirli Hemşehrilerimiz ve Kırşehir Ahi Evran Üniversiteliler

Üniversitemiz Yönetimi ve Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya hakkında, bazı medya organları ve sosyal medya hesaplarında çıkan; şahsi ve toplumsal kırgınlıklara yol açabilecek, şahıslar üzerinden kurumları zedeleyebilecek, kişilerin şahsi haklarına saldırı niteliği taşıyan, toplumun hassasiyetleri ve değerlerini kullanarak toplumda infial oluşturacak, mesnetsiz, asılsız ve hukuk dışı söylentilerle yapılan haber ve yorumlar yer almıştır.

İlgili haberdeki yorum ve sosyal paylaşımlarda yer alan söylemler, bir grubun ya da görüşün tekeline bırakılamayacak kadar evrensel bir değer olması ve bu değerlere karşı gösterdiğimiz hassasiyet nedeniyle; ilgili basın kuruluşları ve şahıslara karşı yasal sürecin başlatılacağı kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörlüğü

Hukuk Müşavirliği