2017–2018 eğitim-öğretim yılında yurtdışında staj yapmak üzere IAESTE (Milletlerarası Teknik Stajyer Öğrenci Mübadelesi Birliği) programından yararlanmak isteyen öğrencilerin 20 Kasım 2017 Pazartesi tarihine kadar başvurularını Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ülken Tunga Babaoğlu'na elden iletmeleri gerekmektedir. Başvuru esnasında öğrencilerin bağlı bulundukları Fakültelerden ıslak imzalı güncel Transkriptlerini getirmeleri zorunludur.   

• IAESTE Programına, Lisans öğrenimi boyunca staj yapma zorunluluğu olan öğrenciler başvurabileceklerdir.

• Yabancı Dil Sınavına, akademik not ortalaması 4.00 tam not üzerinden en az 2.00 olan, staj yapma zorunluluğu olan ve en az 2.sınıf öğrencisi olanlar katılabilecektir. Bu koşullara uymayan öğrenciler yabancı dil sınavına giremeyecektir ve Aday Öğrenci Listesi’nde gösterilmeyecektir.

• Yabancı Dil Sınavı, İngilizce yapılacaktır.

• Geçen eğitim-öğretim yılında IAESTE yabancı dil sınavında başarılı olmuş ancak yurtdışı staj için kabul (akseptans) alamamış öğrenciler, istedikleri takdirde geçen yıl aldıkları yabancı dil notlarını kullanabilirler. Ancak öğrencilerin yeniden başvuru yapması gerekmektedir.

• Sınavdan 100 tam not üzerinden 70’den daha az puan alan öğrenci başarısız sayılacaktır.

 

IAESTE BaÅŸvuru Belgeleri

- BaÅŸvuru Formu

- Güncel Transkript

 

IAESTE Temsilcisi

Yrd. Doç. Dr. Gülden Özgünaltay Ertuğrul 

Herhangi bir soru için , adreslerinden ulaşabilirsiniz.

Â