Tıp Fakültesi Öğrencilerinin İlk Elektronik Sınavı Yapıldı

2016-2017 eğitim öğretim döneminde 62 Tıp Fakültesi öğrencisini bünyesine katan üniversitemiz, kaliteli eğitim için yeni çalışmalar yapmaya devam ediyor. Tıp Fakültesi öğrencilerine yönelik elektronik ortamda yapılan birinci sınıf birinci kurul birinci modül sınavı 3 Ekim 2016 tarihinde Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Bilgisayar Laboratuvarlarında gerçekleştirildi. Tıp Fakültesi öğrencilerine yönelik olarak yeni bir eğitim sistemini hayata geçirdiklerini anlatan Üniversitemiz Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, birinci sınıftan itibaren eğitim gören öğrencilerin tüm kuramsal sınavlarını elektronik sistem üzerinden yapmak istediklerini belirtti. Yapılacak sınavların objektif olması kadar öğrencilere sınav sonunda kendini değerlendirebilme imkanı sağladığını belirten Dekan Karahocagil, altı yıl boyunca tüm kuramsal sınavları elektronik sistem üzerinden yapmak istediklerini sözlerine ekledi. Sistemin, öğrencilerin öğrenme hedeflerine uygun olarak hazırlandığını, sınav sonunda öğrencilere, sorulara ve sisteme yönelik değerlendirme imkanı sunduğunu anlatan Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, formatif bu sınavların her on gün içerisinde tekrarlanacağını söyledi. Modül sınavlarının ardından kurul sınavlarının yapılacağını açıklayan Dekan Karahocagil, öğrenmeden sınıf geçme sorununun ortadan kalkacağını ifade etti. Staj sınavlarının ardından klinik yapılandırılmış sınavlarının yapılacağını da belirten Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, amaçlarının öğrenmeye yönelik olduğunu vurguladı.

Tıp Fakültesi öğrencilerine yönelik ilk kez yapılan sınavı yerinde inceleyen Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, sınav salonlarını gezerek öğrencilere başarılar diledi. Daha iyi bir eğitim için çalışmalarına devam edeceklerini belirten Rektör Karakaya, insanın en kıymetli varlık olduğunu ve öğrencilerin insanla uğraşacakları için onlara dünya standartlarında eğitim vermeyi amaçladıklarını belirtti. Morfoloji Binası için bu hafta ihaleye çıkılacağının da müjdesini veren Prof. Dr. Vatan Karakaya, 15.000m²’lik modern bir binada 2017 yılının sonunda eğitimin devam edeceğini sözlerine ekledi. Öğrencilerin ardından basın temsilcilerine de açıklama yapan Rektör Karakaya, Tıp Fakültesinin şehrinde üzerinde önemle durduğu bir konu olduğunu söyledi. Kalite güvence sistemi ile müfredatların oluşturulduğunu ifade eden Prof. Dr. Vatan Karakaya, daha kaliteli ve nitelikli işlerinde önümüzdeki günlerde tamamlanması için çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.