Rektör Karakaya: “Pilot Üniversite Seçilmek YÖK ve Ülkemizin Üniversitemize Güveninin Bir İşaretidir”

Rektör Karakaya: “Ülkemizin tarım ve jeotermal alanda ihtisaslaşması ve bölge kalkınmasında üniversite olarak çok önemli bir göreve sahibiz.”

Rektör Karakaya: “Ülkelerin gelişiminde mühendislik-mimarlık fakültelerine çok önemli görevler düşmektedir. Ahi Evran Üniversitesi’nin de daha ileriye gidebilmesi için mühendislik-mimarlık fakültesi öğretim elemanlarına daha fazla iş düşüyor.” 

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, pilot üniversite olmanın gerekliliklerini görüşmek üzere Üniversitemiz Mühendislik-Mimarlık Fakültesi ve Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesi akademisyenleriyle 1 Aralık 2016 tarihinde Yunus Emre Toplantı Salonunda kahvaltılı istişare toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıya Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gökbel ve Prof. Dr. Mustafa Kurt, Üniversitemiz Genel Sekreteri Doç. Dr. Rüştü Yeşil ile birlikte fakültelerin öğretim elemanları katıldı.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, istişare toplantısının amacını belirterek üniversite olarak büyük bir misyon üstlendiklerini ve bu misyon ile yeni bir üniversite anlayışını belirleyeceklerini kaydetti.  

Rektör Karakaya: “Üniversitelerin bilgi üretme zorunluluğu var.”

Tarım ve Jeotermal alanda ihtisaslaşma ve bölge kalkınmasında üniversite olarak kendilerine önemli işler düştüğünü belirten Rektör Prof. Dr. Vatan Karakaya, özellikle mühendislik mimarlık fakültesi akademisyenlerinden bu alanda önemli projeler beklediğini dile getirdi. Mühendislik fakültelerinin üniversitelerin bir nevi eli kolu olduğunu söyleyen Rektör Karakaya, üniversitemizin üstlendiği yeni misyonda fakülte olarak nasıl katkı sağlayabileceklerini görmek istediğini ifade etti. Akademisyenlerin değişime dair heyecanı ve isteğini ilk olarak içlerinde hissetmeleri gerektiğini kaydeden Rektör Karakaya, mühendislik gereği sahada iş üretmenin doğru olacağını ve mühendislik fakültesinin bu tür çalışmalarda önde gitmesi gereken birim olduğunu söyledi.

Rektör Karakaya: “Pilot üniversite olma vizyonunu en iyi şekilde yerine getirmemiz gerekiyor.”

Öğretim elemanlarından pilot üniversite olmanın şartlarını yerine getirmeleri konusunda çalışmalar yapmalarını isteyen Rektör Prof. Dr. Vatan Karakaya, pilot üniversite olarak millet adına alınan umudu boşa çıkarma lükslerinin olmadığını vurguladı. Karakaya, pilot üniversite seçilmeyi YÖK ve ülkenin üniversitemize güveninin bir işareti olarak nitelendirdi.

Rektör Karakaya: “Gelecek yıl makine ve inşaat mühendisliği bölümlerine öğrenci alacağız.”

Konuşmasında Mühendislik-Mimarlık Fakültesi ile Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesinin durumlarına da ayrıntılı yer veren Rektör Karakaya, yeni bir anlayışa ve gayrete ihtiyaçları olduğunu belirtti. Ülkemizin siyasi ve ekonomik durumuna bakıldığında çağın gereksinimlerine ayak uyduracak güce sahip olduklarını ifade eden Rektör Prof. Dr. Vatan Karakaya, önümüzdeki eğitim öğretim yılında Mühendislik-Mimarlık Fakültesinin Makine ve İnşaat Mühendisliği bölümlerine öğrenci alacaklarını dile getirerek bu bölümlerle Kırşehir’in başarılı öğrencilerini üniversitemize kazandırmayı ve şehrin öğrenci potansiyelini yükseltmeyi amaçladıklarını söyledi.  

Rektör Karakaya sözlerini şöyle sürdürdü: “Mühendislik-Mimarlık Fakültesi akademisyenlerinden pilot üniversite olmanın misyonunu yerine getirme anlamında proje bekliyoruz. Öğretim elemanlarının Tarım ve Jeotermal alanda üniversitemize ne gibi katkı sağlayacaklarını görmek istiyorum. Üniversite olarak tarım ve jeotermalde markalaşmamız gerekiyor, bu markalaşmayı yaparken de evrensel tanımın dışına çıkmayacağız.”

Rektör Karakaya: “Uluslararası alanda da sanat eserleri ortaya koymamız gerekiyor:”

Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesinin halkla kalben ve ruhen ilk buluşma yeri olduğunu vurgulayan Rektör Prof. Dr. Vatan Karakaya, atölyelerin oluşturulduğunu ve ilerleyen dönemlerde müzik bölümünü de üniversitemize kazandıracaklarını ifade etti. Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesinden ülkemizi genelleyici sanatsal çalışmalar beklediğini söyleyen Rektör Karakaya, öğretim elemanlarından uluslararası alanda da sanat eserleri ortaya koymalarını istedi. 

Kullanılmış Lastikler Yakıta Dönüştürülecek

Konuşmasının ardından Mühendislik Fakültesi akademisyenlerinin projelerini dinleyen Rektör Prof. Dr. Vatan Karakaya, kullanılmış otomobil lastiklerinin tekrar yakıt olarak dönüştürülmesi projesine başlanması talimatını verdi.

Rektör Karakaya, Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Elemanlarından Köylerde Ortak Kullanılan Dokuma Türünün Araştırılıp Tekrar Sahaya Döndürülmesini İstedi 

Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesi akademisyenlerinden köylerde ortak kullanılan dokuma türünün araştırılıp tekrar sahaya döndürülmesi çalışmalarının takipçisi olacağını vurgulayan Karakaya, halk kültürü olan müziğin günümüze gelene kadar geçtiği zamanın detaylı bir şekilde araştırılmasını istedi.