Rektör Karakaya Uluslararası Bağlantıları Güçlendirmeye Devam Ediyor

Yabancı uyruklu öğrencilerin üniversitemizde eğitim görmeye başlamasının ardından uluslararası bağlantılarını hızlandıran Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, yurt dışı fuarlarla üniversitemizi tanıtmaya devam ediyor. Yurt dışı bağlantılarını güçlendirmek için tüm imkanları değerlendiren Prof. Dr. Vatan Karakaya, 25 – 28 Kasım 2016 tarihleri arasında Rotterdam ve Köln’de düzenlenen 8. Türk Üniversiteleri Tanıtım Fuarına katıldı. Yurt dışında eğitim almak isteyen öğrencilere üniversitemizin tanıtıldığı fuarda Rektör Karakaya’ya Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gökbel, Genel Sekreter Doç. Dr. Rüştü Yeşil, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Hüseyin Şimşek ve Dış İlişkiler Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Erman Akıllı eşlik etti. 

Üniversitemizi tanıtmak ve ikili işbirlikleri sağlamak adına yapılan görüşmeler kapsamında 25 Kasım 2016 tarihinde Rotterdam Başkonsolosu Sadin Ayyıldız’ı makamında ziyaret eden Prof. Dr. Vatan Karakaya ve beraberindeki heyet, Ahi Evran Üniversitesini ve çalışmalarını anlattı. Oldukça samimi geçen görüşmenin ardından Hollanda eğitim sistemi üzerine toplantıya katılan heyet, karşılıklı fikir alışverişlerinde bulundu. 

Üniversitemiz Yurt Dışında Yoğun İlgi Gördü

180’i aşkın devlet ve vakıf üniversiteleri ile yükseköğretim alanında iki kıtanın birleştiği, doğuya ve batıya hitap eden bir eğitim merkezi olma yolunda hızla ilerleyen Türkiye’de önemli çalışmalar yaparak adını duyuran üniversitemiz, 26 Kasım 2016 tarihinde Rotterdam’daki uluslararası fuarda stant açarak yurt dışındaki öğrencilerle buluştu. Rotterdam’daki fuarın ardından 27 Kasım 2016 tarihinde Köln’de düzenlenen Uluslararası Eğitim Fuarına katılan Rektör Karakaya ve beraberindeki heyet  “Yeni Türkiye’nin Yenilikçi Üniversitesi” sloganıyla yoluna devam eden üniversitemizi tanıttı. Türkiye’de üniversite eğitimi almak isteyen uluslararası öğrencilere ve velilerine üniversitemizin anlatıldığı fuarda Ahi Evran Üniversitesi yoğun ilgi gördü. 

Tanıtım fuarlarının ardından ikili görüşmelerine devam eden Prof. Dr. Vatan Karakaya, 28 Kasım 2016 tarihinde Düsseldorf Başkonsolosu Şule Gürel’i makamında ziyaret etti. Üniversitemiz hakkında fikir alışverişinin yapıldığı görüşmenin ardından Kırşehir Belediyesi ile kardeş belediye olan Remscheid Belediyesini ziyaret eden Rektör Karakaya ve beraberindeki heyet, Remscheid Belediyesinde Bergisch Üniversitat Wupertal Üniversitesi temsilcileri ile bir araya geldi. 

Bergisch Üniversitat Wupertal Üniversitesi ile Erasmus+ Anlaşması İmzalandı

Bergisch Üniversitat Wupertal Üniversitesi temsilcileri ile görüşen Prof. Dr. Vatan Karakaya, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile Eğitim Fakültesinin tüm programlarına lisans, yüksek lisans ve doktora seviyesini kapsayacak Erasmus+ öğrenci ve öğretim elemanı değişim anlaşmasını Bergisch Üniversitat Wupertal Üniversitesi ile imzaladı. Protokol ile birlikte yurt dışında eğitim imkanlarının artmasını sağlamak istediklerini belirten Prof. Dr. Vatan Karakaya, yurt dışından gelecek öğrencilerin üniversitemizde eğitim görme koşullarını değerlendirdi. Rektör Karakaya, imzalanan protokolün her iki üniversite için hayırlı olması temennisinde bulundu.