Ahi Evran ve Ahi Evran Üniversitesi Hatay’da Tanıtıldı

Türkiye’de ‘Tarım ve Jeotermal’ alanında pilot üniversite seçilen Ahi Evran Üniversitesi, tarım ve jeotermal alandaki yeterliliklerini Hatay’da anlattı.

Kaliteli eğitimi ilke edinen ve öğrenci sayısını artırmayı hedefleyen üniversitemiz, yurt içi ve yurt dışı fuarlarla birlikte öğrencilerle buluşmaya devam ediyor. Educaturk Yükseköğretim Öğretim Günleri kapsamında 5-6 Aralık 2016 tarihlerinde Hatay’da öğrencilerle buluşan üniversitemiz standı yoğun ilgi gördü. Hatay’da öğrenim gören lise son sınıf öğrencilerinin büyük ilgiyle ziyaret ettiği üniversitemiz standında öğrencilere üniversitemiz ve bölümler hakkında detaylı bilgi verildi.

Gelişen ve yenilenen mekanları ile birlikte üniversiteye giriş sınavlarına hazırlanan öğrencilere rehberlik etmeyi de amaçlayan üniversitemiz, öğrencilerin hedeflerini öğrenerek yol gösterici olmak için yoğun çaba harcıyor. Lise son sınıf öğrencilerinin yer aldığı 63 lisenin katıldığı fuarda binlerce öğrenci standımızı ziyaret etti.

Yeni fakültelere öğrenci alımlarının baÅŸlamasıyla birlikte ÅŸehrin doÄŸal zenginliÄŸi olan jeotermal kaynaklarıyla ön plana çıkan ve pilot üniversite seçilen üniversitemiz, mevcut ve yeni birimleri ile aday öğrencilerin ilgi odağı oldu. Pilot üniversite misyonu ile fizyoterapist olmayı hedefleyen öğrencilerin yakından takip ettiÄŸi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu ile tarım alanında da pilot üniversite olarak çalışmalarına devam eden  Ziraat Fakültemiz öğrencilerin tercihlerinde ilk sıralara yerleÅŸti. Tıp Fakültesine öğrenci alımının yapılmasından çok memnun olduklarını belirten öğrenciler, Mühendislik Mimarlık Fakültesine de yakın zamanda öğrenci alınacak olmasının heyecanını yaÅŸadılar. Â