Rektör Karakaya 10 Yıldır Öğrenci Alamayan Akademik Birimleri Tek Tek Açıyor

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya göreve geldiği günden bu yana Ahi Evran Üniversitesi hızla gelişmeye ve değişmeye devam ediyor. Bu değişim ve gelişime bir yenisi daha eklendi. 10 yaşında olan üniversitemizin, öğrencisi bulunmayan Sağlık Bilimleri Enstitüsü bünyesinde Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Tezli Yüksek Lisans Programına öğrenci alımı teklifi Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından kabul edildi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, enstitülerin öğrencilerin uzmanlaşması ve akademik personel yetiştirilmesi anlamında olmazsa olmaz olduğunu belirterek, son bir yıl içerisinde Ahi Evran Üniversitesinde imkansız gibi görünen birçok sorunu çözüme kavuşturmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. Rektör Karakaya, Ahi Evran Üniversitesi bünyesinde Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Tezli Yüksek Lisans Programına öğrenci alımının kabul edilmesinin Türkiye’de “Tarım ve Jeotermal” alanında pilot olan bir üniversiteye çok yakıştığını vurguladı. Rektör Karakaya, Sağlık Bilimleri Enstitümüze öğrenci alımının sağlanması sürecinde destek veren herkese teşekkür ederek enstitünün üniversitemize ve şehrimize hayırlı olmasını diledi.