Daha Kaliteli Bir Üniversite Olma Yolunda Emin Adımlarla İlerliyoruz

Üniversitemiz Kalite Koordinatörlüğü tarafından Kalite Yönetimi Sisteminden sorumlu temsilcilerimize Türkiye Kalite Derneğinin Yönetim ve Kalite Danışmanı ve Eğitimcisi Taner Çavdar tarafından, ISO 9001 ve Kalite Yönetim Sistemi anlatıldı.

Üniversitemiz Yunus Emre Toplantı Salonunda 9 Ocak 2017 tarihinde yapılan seminerine Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kurt, Rektör Danışmanı ve Kalite Koordinatör Yardımcısı Prof. Dr. Ergin Kariptaş ile akademik ve idari personelden oluşan temsilciler katıldı. 

Çavdar sunumunda, kalite yönetim sisteminin mükemmellik modelinden, toplam kalite yönetiminden ve ISO 9001’in tarihçesine kadar birçok alanda bilgiler aktardı. 

Mükemmellik modelinin nasıl işlediğini belirten Çavdar, ulusal kalite hareketinin aşamalarını anlattı. Üniversitemizin uluslararası bir üniversite olması için nasıl bir yol izlenmesi gerektiğini söyleyen Taner Çavdar, izlenecek bu yolda mükemmellik modelinin bir araç olduğunu vurguladı. 

Sunumunun ardından Yönetim ve Kalite Danışmanı ve Eğitimcisi Taner Çavdar, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’yı ziyaret etti. Üniversitemiz kalite çalışmaları ile ilgili Rektör Karakaya’ya bilgi veren Taner Çavdar, Ahi Evran Üniversitesi’nin kalite çalışmalarını tamamlaması ile birlikte çok sayıda üniversiteye örnek olacağını söyledi.