Bölge Üniversitelerinden Tek Ses: “Yarınlarımız İçin Ülkemize Sahip Çıkıyoruz” 

Üniversitemizin ev sahipliğinde Aksaray Üniversitesi, Bozok Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi, Kırıkkale Üniversitesi ve Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi teröre karşı ortak senato bildirisi sundu. Üniversitemiz Yunus Emre Salonunda 12 Ocak 2017 tarihinde Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’nın ev sahipliğinde gerçekleşen basın toplantısına, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız ve Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç’ın yanı sıra çok sayıda basın mensubu katıldı.  

Ülkenin geleceğine sahip çıkmanın üniversitelerin bir görevi olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Vatan Karakaya, teröre karşı 6 üniversite rektörlüğünün aldıkları ortak senato kararı olan “Yarınlarımız İçin Ülkemize Sahip Çıkıyoruz” adlı senato bildirisini paylaştı.

Milletimiz Saldırılara Karşı Tek Vücut Olacaktır

Son dönemlerde ülkemizde meydana gelen terör olaylarını kınamak amacıyla 6 üniversite adına basın açıklamasında bulunan Rektör Karakaya, terör örgütlerinin asıl amacının milletimizin umudunu kırmak olduğunu belirtti. Farklı isimler altında aynı amaca hizmet eden terör örgütlerinin, milletimizin bağımsızlığına düşkün olduğunun farkında olmadığını söyleyen Prof. Dr. Vatan Karakaya, gerçekleştirdikleri hain eylemlerle milletimizi yıldıramayacaklarını ve milletimizin her zaman ülkesine sahip çıkacağını ifade etti. Millet olarak en son büyük mücadeleyi 15 Temmuz da gösterdiklerini dile getiren Prof. Dr. Vatan Karakaya, ülkemizin ve milletimizin varlığına ve bütünlüğüne yönelik saldırıların yoğunlaştığı şu dönemde de milletimizin aynı cesareti göstereceğine inandığını vurguladı.

Rektör Karakaya: “İnsanlık Suçu Olan Terörü Lanetliyoruz”

FETÖ, PKK ya da DAEŞ gibi terör örgütleri tarafından gerçekleştirilen saldırıların  milletimizin birlik ve beraberliğini bozamayacağını söyleyen Prof. Dr. Vatan Karakaya, aziz Türk Milletinin büyüyen bir dalga halinde istiklâlini korumak için nasıl mücadele ettiğini göreceklerini vurguladı. Rektör Karakaya sözlerine şöyle devam etti: “İnanç ve özgürlüğünden daha kıymetli bir değer tanımayan bu millet, atalarının kanıyla yoğrulmuş ve bedeli ödenmiş bu toprakları savunmakta asla tereddüt etmeyecektir. Bir insanın ölümünü âlemin ölümüyle eş gören bizler masum insanların hunharca öldürülmesini kınıyor, insanlık suçu olan terörü lanetliyoruz.”

Giderek fazlalaşan küresel tezgâhların tehdidine karşı öfkelerinin her geçen gün arttığını belirten Rektör Karakaya, asırlar boyunca mazlumların umudu olan Türk Milletinin yeniden insanlık onurunun umudu olmasına hiçbir emperyalist gücün engel olamayacağını söyledi. Milyonlarca mazluma yüreğini açan ülkemizin, diğer ülkelerin görmezden geldiği insanlığın yeniden yeşermesine önderlik edeceğine inandığını vurgulayan Prof. Dr. Vatan Karakaya, ülkemizin sahip olduğu tarihsel birikim ve taşıdığı büyük sorumlulukla milletimizi bu yolda daha güçlü olmaya zorladığını ifade etti.

Bugünün her zamankinden daha güçlü olmamız gerektiğini söyleyen Rektör Karakaya, “Üzerimize salınan kara bulutların dağılması, önümüze konulan engellerin aşılması bizim azmimize ve kararlılığımıza bağlıdır. Bu uğurda millet olarak hiçbir fedakârlıktan kaçınmayacağımızı, hiçbir zorluktan yılmayacağımızı tüm dünyaya ilan ediyoruz.” dedi.

“Ülkemizin Yarınlarına Sahip Çıkacağız”

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın, milletimizin şahsında temsil ettiği onurlu direnişi sahiplendiklerini dile getiren Prof. Dr. Vatan Karakaya, bilimin ışığında topluma yol göstermeyi amaç edinmiş üniversiteler olarak ülkemizin içine atılmak istenen karanlığı gördüklerini ve bu karanlığı bozmak için var güçleri ile çalışacaklarını söyledi. 

Üniversitelerin taşıdığı misyonu birleştirerek komşu üniversiteler olarak teröre karşı bir araya geldiklerini ve bu bildirinin ülkenin umuduna katkı olmasını dilediklerini ifade eden Rektör Karakaya, “Biz ülkemizin yarınlarına sahip çıkacağız. Gençlerimizi, ülkemizi verdiğimiz eğitimle yarına taşımaya kararlıyız. Bunda kimsenin şüphesi olmasın.” dedi. Bölge rektörleri ile uyum içerisinde çalıştıklarını, sürekli istişarelerde bulunduklarını ifade eden Prof. Dr. Vatan Karakaya, diğer bölge üniversitelerinin de benzer bir tavır sergilemelerini beklediklerini söyleyerek sözlerini sonlandırdı.