Rektör Karakaya “Kampüste Bu Hafta” Programına Konuk Oldu

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Kırşehir Televizyonunda her hafta yayınlanması planlanan “Kampüste Bu Hafta” programının ilk canlı yayın konuğu oldu. 17 Ocak 2017 tarihinde yayınlanan programda Rektör Karakaya, üniversitemizde yapılan çalışmalar ile ilgili bilgi verdi.

“Pilot Rotasını Belirledi”

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya Ahi Evran Üniversitesi olarak önemli çalışmalara imza attıklarını belirterek, pilot üniversite olmamızın öneminden bahsetti. Ahi Evran Üniversitesinin pilot üniversite olmasının şehre, bölgeye ve ülkemize çok önemli katkılar sağlayacağını vurgulayan Rektör Karakaya, bu konudaki çalışmaların yoğun bir şekilde devam ettiğini söyledi. Pilot üniversite olma sorumluluğunun farkında olduklarını dile getiren Rektör Karakaya, gelecek günlerde birçok projenin kamuoyu ile paylaşılacağının altını çizdi.  

“Ahi Evran Üniversitesinin Fiziki Problemlerini Tek Tek Çözüyoruz  

Rektör Karakaya, göreve geldiği günden bu yana bir plan çerçevesinde çalışmalarını yürüttüğünü anlatarak, makamda oturarak birçok işin çözülemeyeceğini belirtti. Prof. Dr. Vatan Karakaya, yapılması gereken işleri yerinde ve alanda takip etmenin öneminden bahsederek, “Ahi Evran Üniversitesinin fiziki problemlerini tek tek çözüyoruz.” dedi. İnşaat çalışmalarının hızla devam ettiğini kaydeden Rektör Karakaya, yıl sonunda birçok inşaatın tamamlanacağının müjdesini verdi. 

“Tıp Fakültesine Öğrenci Alarak 10 Yıllık Özlemi Sona Erdirdik” 

“Biz Ahi Evran Üniversitesinde ilkleri gerçekleştiriyoruz.” diyerek konuşmalarına devam eden Rektör Karakaya, “Tıp Fakültesine öğrenci alınımı gerçekleştirmek Kırşehir için bir hayal gibi görünüyordu. Biz Tıp Fakültesine 62 öğrenci alarak Kırşehir’in bu hayalini gerçekleştirdik.” dedi. Göreve geldiği günden bu yana gecesini gündüzüne katarak çalışmalarına devam eden bir yönetimin olduğuna dikkat çeken Rektör Karakaya, Tıp Fakültesi Morfoloji Binası ve Tıp Fakültesi Laboratuvarları ile ilgili de bilgi verdi. 

“Neşet Ertaş Usta Mezarında Rahat Uyuyabilir”

“Biz çalışmaktan asla yorulmayız.” diyen Rektör Karakaya, Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesine öğrenci alımının gerçekleştiğini söyleyerek, Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesinin bölgenin gözde fakültelerinden biri olacağını söyledi. Neşet Ertaş Usta’nın mezarında rahat uyuyacağını anlatan Rektör Karakaya, Ahi Evran Üniversitesinin bu konuda üzerine düşen her türlü görevi yerine getirdiğini vurguladı.

“Ahilik Ders Olarak Okutulmaya Başlandı”

Rektör Karakaya, Ahi Evran Üniversitesinde Ahiliğin artık bir ders olarak okutulmaya başladığını müjdesini verdi. Prof. Dr. Vatan Karakaya, Ahiliğin öneminden bahsederek Ahi Evran Üniversitesinde öğrenim gören her öğrencinin Ahiliği öğrenerek mezun olacağını açıkladı.

“6 Üniversite Ortak Senato Bildirisi ile Terörü Kınadık”

Rektör Karakaya, üniversite olmanın sorumluluklarından bahsederek komşu olan Aksaray, Bozok, Erciyes, Kırıkkale ve Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversiteleri Senatoları ile birlikte ülkemizde yaşanan terör olaylarını Ahi Evran Üniversitesi ev sahipliğinde kınadıkları bilgisini verdi.