Rektör Karakaya UNIKOP Devir Teslim Törenine Katıldı 

Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından 2012 yılında kurulan ve KOP Bölgesi üniversiteleri arasında eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme, akademik-idari iş birlikleri yapmak amacıyla oluşturulan KOP Bölgesi Üniversiteler Birliğinde (UNIKOP) dönem başkanlığı görevi, düzenlenen törenle Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinden KTO Karatay Üniversitesine devredildi. 17 Ocak 2017 tarihinde KTO Karatay Üniversitesi Rektörlüğünde düzenlenen devir teslim törenine Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya ve UNIKOP Bölgesi Rektörleri, KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı İhsan Bostancı ve UNIKOP temsilcileri katıldı.

Üniversitemizin de 20 Ekim 2016 tarihindeki katılımıyla üye sayısı 11’e ulaşan birlik, üniversiteler arasındaki her türlü akademik ve idari iş birliğini önemsiyor. Üniversitemizin pilot üniversite seçilmesiyle birlikte UNIKOP bünyesindeki üniversitelerle iş birliklerine açık olduklarını belirten Prof. Dr. Vatan Karakaya, bölgesel ve ulusal kalkınma için daha çok çalışacaklarını belirtti.

Törende devir teslimin ardından toplantı gündemine geçildi. Toplantıda ayrıca UNİKOP üniversiteleri arasında personel hareketliliği, ortak hizmet içi eğitim programlarının düzenlenmesi, öğrenci toplulukları, öğrenci konseyleri arasında ortak faaliyetler ve müsabakalar ele alındı. Toplantı hediye takdimi ve KTO Karatay Üniversitesinin gezilmesiyle sona erdi.

Â