Üniversitemizde “Satın Alma Usulleri” Eğitimi Verildi

Üniversitemiz İç Denetim Birim Başkanlığı tarafından ilgili birimlere “Satın Alma Usulleri” eğitimi verildi. 22 Şubat 2017 tarihinde Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda verilen eğitime ilgili birim personelleri katıldı.

Satın Alma Usulleri Eğitimini İç Denetçiler Ahmet Güler ile Ziya Öztürk verdi. Eğitim kapsamında “Doğrudan Temin Yöntemi” hakkında bilgiler aktaran İç Denetçi Ahmet Güler, satın alma usullerini gerçekleştirirken nelere dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. Güler, satın almaların ihale, doğrudan temin ve istisnalar olarak üç kısımda yapıldığını ifade etti. Katılımcılara özellikle doğrudan temin yönteminde ürünleri alırken hangi özelliklere ve neye göre alım yapıldığını detaylı bir şekilde belirtmelerini söyleyen Güler, ihtiyaçlar doğrultusunda alım yapmalarını vurguladı. 

Ülke ekonomisinin düşünülmesi ve israftan kaçınılması gerektiğini vurgulayan İç Denetçi Ziya Öztürk, alımları yaparken tekliflerin usullere göre yapılmasını ve ürünlerin kriterlerinin iyi belirlenmesi gerektiğini dile getirdi. Öztürk, gerçekleştirilen alımlarda hata yapmamak için doğrudan temin yönteminin usullerine özellikle dikkat edilmesi gerektiğine dikkat çekti.   

Eğitim, katılımcıların sorularının cevaplanmasının ardından sona erdi.