Üniversitemizde EndNote Veri Tabanı Kullanıcı Eğitimi Verildi 

Üniversitemiz Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından EndNote Veri Tabanı Kullanıcı Eğitimi verildi. 23 Şubat 2017 tarihinde Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda verilen tanıtım ve eğitim seminerine çok sayıda akademik personel katıldı.

Researchsoftware Eğitmeni Hakan Uyar tarafından verilen eğitimde EndNote Veri Tabanı kullanımındaki kolaylıklar anlatıldı. EndNote Veri Tabanının özelliklerinden bahseden Uyar, EndNote ile kişisel bibliyografik veri tabanı oluşturma, online veri tabanlarında makale arama, referans kaydı import seçeneklerini kullanma, manuel veri girişi yapma gibi işlemlerde kullanıcıya çeşitli olanaklar sağladığını ifade etti. Kişisel EndNote Veri Tabanında düzenleme ve yönetme imkânlarının bulunduğunu söyleyen Eğitmen Hakan Uyar, tez ve makalelerde bibliyografya aramanın ve EndNote ile makale yazmanın püf noktalarını anlattı.

EndNote Veri Tabanının tez/makale yazma, atıf yapma, referans listeleri oluÅŸturma, farklı dergi/tez formatlarına göre düzenleme ve hangi dergilerde yayınlanabileceÄŸine dair önerilerde bulunma gibi birçok özelliÄŸinin bulunduÄŸunu ifade eden Uyar, EndNote Veri Tabanının bilimsel araÅŸtırma, makale yazım ve yayın sürecinde kullanıcılara yardımcı olacağını belirtti.Â

Eğitim katılımcıların sorularının yanıtlanmasının ardından sona erdi.