Rektör Karakaya, Stratejik Plan Hazırlık Sürecine Katılan Personele Teşekkür Belgelerini Verdi

Kaliteli çalışmalar yaparak hedeflerine ulaşmayı amaçlayan üniversitemizde 2017-2021 Stratejik Planı hazırlandı. Üniversitemizin yol haritasının çizildiği 2017-2021 Stratejik Plan hazırlık sürecine katkı sağlayan birim personellerine Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya tarafından teşekkür belgesi verildi. 22 Mart 2017 tarihinde Üniversitemiz Yunus Emre Toplantı Salonunda gerçekleştirilen törene Rektör Prof. Dr. Vatan Karakaya, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kurt, Genel Sekreter Doç. Dr. Rüştü Yeşil ile Strateji Geliştirme Daire Başkanı Ali Yılmaz katıldı.

Programda bir konuşma yapan Ali Yılmaz, dünyada görülen hızlı değişim sürecine bağlı olarak kurumların bu değişim karşısında ayakta durabilecek ve rekabet edebilecek teknikler geliştirdiğini söyledi. Bu teknikler içerisinde stratejik yönetimin bilgiye dayanması, güncel gelişmelere kendini adapte etmesi ve geleceğe yönelik olması nedeniyle en çok tercih edilen yönetim modeli olduğunu anlattı. Ali Yılmaz konuşmasına şu şekilde devam etti: “Stratejik yönetim, bir idarenin hedeflerine ulaşabilmesi için doğru strateji belirlemesi, belirlenen stratejinin etkin bir şekilde uygulanması ve uygulama sonuçlarının değerlendirilerek hedefe doğru gidip gitmediğimizi sağlayan yöntemdir.” 

Stratejik yönetimin kullandığı aracın stratejik plan olduğunu belirten Ali Yılmaz, stratejik plan ile birlikte kamu kurumlarının yönetim kapasitelerini artırma, misyona ve vizyona dayalı hareket etme, mevcut durumu analiz ederek uzun vadeli düşünme, katılım ve yönetim modelleriyle mevcut planlama anlayışına yeni bir boyut getirdiğini söyledi. Stratejik planın başarılı bir şekilde uygulanması için gerekli olan şartlardan bahseden Yılmaz, bir planın olmazsa olmaz şartlarından birinin üst yönetimin planı sahiplenmesi ve katılımcılığın sağlanması olduğunun altını çizdi. 2006 yılında yürürlüğe giren 5018 sayılı kanunla birlikte kamu kurumlarının stratejik plan hazırlamalarının zorunlu hale geldiğini belirten Ali Yılmaz, stratejik plan hazırlık çalışmalarına verdikleri desteklerden dolayı Prof. Dr. Vatan Karakaya ve üniversite yönetimine teşekkür etti. “Yarınlarımız bugünün planına göre şekillenmeli. Yarın varacağımız yer, bugünün kararının ve planının sonucu olmalıdır.” diyen Ali Yılmaz, stratejik planın hazırlanma sürecinde emek veren tüm iç ve dış paydaşlara teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı. 

Rektör Karakaya: “Üniversitemizin Stratejik Planı Ortak Bir Fikir Olarak Ortaya Çıktı”

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, 2017-2021 Stratejik Planı hazırlık sürecine katılımdan duyduğu memnuniyeti dile getirerek konuşmasına başladı. Toplulukların yanlışta ve kötülükte ittifak etmeyeceklerini söyleyen Rektör Karakaya, stratejik planın kendini umutlandırdığını ifade etti. Stratejik planın, ortak bir fikir olarak ortaya çıktığını anlatan Prof. Dr. Vatan Karakaya, stratejik planın bir yol haritası olduğunu sözlerine ekledi. Sosyolojik gerçekler, akademik bakışlar ve insani algıların zamanla değişmesine bağlı olarak beş yıl sonra yeni bir plana ihtiyaç duyulacağını belirten Rektör Karakaya, stratejik planı önemsediğini ve hedefler ile performansları takip ettiğini söyledi. Stratejik planı, insan aklının gerçek hayatla örtüşmesi olarak tanımlayan Prof. Dr. Vatan Karakaya, herkesin aynı bilinçle çalıştığında bu planın hayat bulacağını sözlerine ekledi. Rektör Karakaya konuşmasına şu şekilde devam etti: “Hedeflere yaklaşacağız. İşlerin mütaalasını yapacağız. Eksik ve pürüzleri tespit edeceğiz. Yol haritamıza göre değerlendirip reel düşüneceğiz. Çünkü tek bir amacımız var. O da insan faydası.”


Karakaya: “Ortak Duygular ile Hareket Etmemiz Gerekir” 

Büyük akıl olmak, kurumları selamete uydurmak ve çalışmanın odakta olduğu bir sisteme geçilmesinin zorunluluğunu anlatan Prof. Dr. Vatan Karakaya, önemli olanın bize denk gelen zamanı değerlendirip bulunduğumuz dünya için değer üretebilmek olduğunu vurguladı. Ahi Evran Üniversitesi için herkesin ortak duygusunun olması gerektiğini belirten Rektör Karakaya, tanınırlık, adından bahsedilirlik ve toplumsal faydası yüksek bir üniversite olmak için ortak duygularla hareket edilmesi gerektiğini anlattı. 15 Temmuz gecesi yaşanan birlik duygusunun her daim yaşanması gerektiğinin altını çizen Prof. Dr. Vatan Karakaya, Türkiye üzerinde oynanan sosyolojik oyunları üniversite olarak ters hamle ile aşmak gerektiğini söyledi. “Yeni sözler söyleyip yeni işler yapmalıyız.” diyen Rektör Karakaya, stratejik plan çalışmalarında emek sarf eden tüm katılımcılara teşekkür etti. Stratejik planın gerçekleşmesinin en az yapılması kadar önemli olduğunu belirten Prof. Dr. Vatan Karakaya, konuşmasının ardından tüm katılımcılara teşekkür belgesi verdi.