Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak Üniversitemizde Öğrencilerle Buluştu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, “Genç Kürsü” programında üniversitemiz öğrencileriyle bir araya geldi. 23 Mart 2017 tarihinde Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen programa, Kırşehir Valisi Necati Şentürk, Kırşehir Milletvekilleri Salih Çetinkaya ve Mikail Arslan, Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Gökbel ve Prof. Dr. Mustafa Kurt, Genel Sekreter Doç. Dr. Rüştü Yeşil, il yöneticileri, üniversitemiz akademik ve idari personeli ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Rektör Karakaya: “Gençlik Geleceğimizdir.”

Üniversitemiz Öğrenci Konseyi Başkanı Ömer Faruk Akbulut’un moderatörlüğünü yaptığı programın açılışında Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya bir konuşma yaptı. Konuşmasında üniversitemizin fiziki yapısı ve projeleri hakkında bilgiler veren Rektör Karakaya, alt yapı çalışmalarına ilişkin gelişmeleri de Bakan Albayrak ve dinleyicilerle paylaştı. Yapımı tamamlandığında bölgeye önemli bir katkılar sağlaması beklenen Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesine konuşmasında detaylı yer veren Rektör Prof. Dr. Vatan Karakaya, termal sağlık alanında marka üniversite olma hedefiyle yola çıktıklarını ifade etti. Üniversitemizin pilot üniversite seçilme sürecine de değinen Rektör Karakaya, şunları söyledi: “Bölgesel Kalkınma ve İhtisaslaşma Projesi kapsamında pilot üniversite seçildik. Pilot üniversite olarak jeotermal ve tarım alanındaki projelerimizle bölgenin kalkınmasında ve örnek üniversite olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Geleceğe hazırlanma konusunda kültür hazinemiz olan Ahiliği de zorunlu dersler kapsamında fakültelerimizin her bölümünde okutmaya başladık. Gençlik geleceğimizdir. Gençleri önemsiyor ve onların geleceği için çalışıyoruz.” Üniversitemizin kalite güvence sürecini başlattığını ve çalışmaların devam ettiğini ifade eden Rektör Karakaya, süreç sona erdiğinde yükseköğretime örnek teşkil edecek bir projenin öncülüğünü yapmış olacaklarını ifade etti. 

 

Bakan Albayrak: “Güçlü Türkiye Yolunda Emin Adımlarla İlerliyor.”

Rektör Karakaya’nın konuşmasının ardından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, öğrencilerle sohbet havasında geçen bir konuşma yaptı. Konuşmasında Türkiye gündemine ve enerji alanındaki çalışmalara detaylı yer veren Bakan Albayrak, daha güçlü bir Türkiye yolunda emin adımlarla ilerlediklerini ifade etti.

Üniversite hayatının kişisel gelişimdeki yerine dikkat çekerek öğrencilere seslenen Bakan Berat Albayrak, üniversite öğrencilerini önemsediğini ve bu tür programların insanın fikir dünyasını tazelemesi açısından önemli olduğunu söyledi. Son 100 yılın en önemli ve en kritik neslinin şimdiki nesil olduğunu ifade eden Bakan Albayrak, 15 Temmuz sürecinde gençlerin gösterdiği dik duruşun ülkemiz açısından önemine değindi.

Bakan Albayrak’tan Öğrencilere Tavsiye: “Detaycı Olun, Araştırın”

Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Bakan Berat Albayrak şunları söyledi: “Bilgi kirliliği bu dönemin hastalığı. Önünüze çıkan her bilgiyi doğru kabul etmeyin, sizler üniversite gençliğisiniz, araştırmacı, detaycı olun; çünkü doğruyu bulmak çok zor.”

Hayat tecrübelerini de öğrencilerle paylaşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, “Ainesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Türkiye’nin omurgasını oluşturacak olanlar sizlersiniz.” sözleriyle gençlere çok çalışmaları tavsiyesinde bulundu.

Programda, öğrencilerden gelen soruları da yanıtlayan Bakan Berat Albayrak’a Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya tarafından günün anısına hediye verildi.