Üniversitemizde “Kültürel Zenginliğimiz Keçe” Konulu Konferans, Sergi ve Atölye Çalışması Yapıldı

Üniversitemiz Anadolu Halk Sanatları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından “Kültürel Zenginliğimiz Keçeyi Deneyimlemek” konulu bir dizi etkinlik düzenlendi. Konferans, sergi ve atölye çalışmasından oluşan ve Çankırı Karatekin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nurgül Begiç’in konuşmacı olarak katıldığı etkinlikler, 22 Mart 2017 tarihinde Yabancı Diller Yüksekokulu Konferans Salonu ve Fuaye alanında gerçekleşti. Etkinliklere, Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Filiz Nurhan Ölmez, Anadolu Halk Sanatları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Sema Etikan, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.


Konferansta, Prof. Dr. Nurgül Begiç, keçenin kültürümüzdeki yeri ve öneminden bahsederek kullanım alanlarına ilişkin bilgiler verdi. Mesleki tecrübelerini de dinleyicilerle paylaşan Begiç, keçeyle tanışması ve keçenin hayatındaki yerinin önemine değindi. “Keçe işini yaparak kültürümüzün ne kadar değerli ve zengin olduğunu gördüm.” diyen Begiç, sözlerine şöyle devam etti: “Keçe artık Avrupa’da önemli bir sektör oluşturmuş durumda. 3 ila 15 yaş arası çocuklara keçe eğitimi veriliyor. Neden biz de çocuklarımızı o yaşta keçe ile tanıştırmayalım. Ben ömrümü keçeye verdim ve bunun için de çok mücadele ettim. Birçok üniversitede çalışmalar yaptım. Artık Türk keçesinde eserlerimizi korumalı ve geleceğe iletmeliyiz. Kültürümüzü pazarlamalıyız.” 

Konferansın sonunda Üniversitemiz Anadolu Halk Sanatları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Sema Etikan katılımlarından dolayı Çankırı Karatekin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nurgül Begiç’e teşekkür belgesi ve armağan verdi.

Konferansın ardından “Kültürel Zenginliğimiz Keçe” adlı sergi gezildi. Sergide her çalışmasını ayrı ayrı anlatan Prof. Dr. Nurgül Begiç, keçe çalışmalarının yapım aşamalarını, yapım tekniklerini, kullanılan malzemeleri ayrıntılarıyla katılımcılara anlattı.

Serginin sonunda Prof. Dr. Nurgül Begiç katılımcılar ile keçe çalışması yaptı.