Üniversitemizde “Stratejik Planın Uygulanması ve Değerlendirilmesi” Konulu Eğitim Verildi

Üniversitemiz Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı tarafından “Stratejik Planın Uygulanması ve Değerlendirilmesi” konulu eğitim verildi. Strateji Geliştirme Daire Başkanı Ali Yılmaz ve Mali Hizmetler Uzman Yardımcısı Furkan Yılmaz tarafından 23 Mart 2017 tarihinde Yunus Emre Salonunda verilen eğitime harcama birimlerinin gerçekleştirme görevlileri ile stratejik plan alt çalışma grubu üyeleri katıldı.

Stratejik yönetim kavramından, stratejik yönetim kavramının ülkemizdeki uygulamalarından ve üniversitemiz stratejik planının barındırdığı özelliklerden bahseden Strateji Geliştirme Daire Başkanı Ali Yılmaz, stratejik planın hazırlanma aşamasında yönetimin iç ve dış paydaş görüşlerine büyük önem verdiğini belirtti. Stratejik planın katılımcılık yaklaşımıyla hazırlanmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Yılmaz, çalışmada emeği geçenlere teşekkür etti. Hazırlanan 2017-2021 Stratejik Planının yapılması gereken bir ödev olarak görülmediğini belirten Yılmaz sözlerine şöyle devam etti: “Hazırlanan 2017-2021 Stratejik Plan üniversitemizin geleceğine ışık tutacak amaç ve hedefleri barındırıyor. Amaç ve hedefleri gerçekleştirmede bütün birimlere ve çalışanlara sorumluluk düşüyor.”

Eğitimde söz alan Mali Hizmetler Uzman Yardımcısı Furkan Yılmaz, stratejik planın izlenmesi ve değerlendirilmesinin öneminden bahsetti. Stratejik planın izlenmesinin ve değerlendirilmesinin nasıl yapılacağı hakkında katılımcılara bilgiler veren Yılmaz, belirli periyotlarda birimlerin stratejik planda belirlenen amaç ve hedeflere yönelik yaptıkları ve yapmayı düşündükleri faaliyetlerle ilgili üst yönetim adına bilgi istediklerinde birimlerin bu bilgiyi nasıl sağlayacaklarından bahsetti.

Ali Yılmaz ve Furkan Yılmaz, eğitim sonunda katılımların sorularını yanıtladı.