Üniversitemizde İç Kontrol İzleme ve Değerlendirme Kurulu 2017 Yılı İlk Toplantısı Gerçekleşti

Üniversitemizin İç Kontrol İzleme ve Değerlendirme Kurulu 2017 yılı ilk toplantısı gerçekleştirildi. 19 Nisan 2017 tarihinde Yunus Emre Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantı Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kurt’un başkanlığında yapılırken toplantıya Strateji Geliştirme Daire Başkanı Ali Yılmaz ile ilgili personeller katıldı.   

Toplantının açılış konuşmasını Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kurt yaptı. Kurt konuşmasında, iç kontrol sisteminin üniversitemizdeki gelişiminden bahsederek üniversitemizin 2009 yılından 2017 yılına kadarki gelişmelerine değindi. Kalite yönetiminin öneminden de bahseden Kurt, sözlerine şöyle devam etti: “Kalite yönetim sistemi ve iç kontrol sistemi birbirini destekleyen süreçlerdir. Kurum kültürünün oluşması için bu iki sistem önemlidir. İç kontrol sisteminin birimlerde oluşması için birim yöneticilerine büyük görev düşüyor. Revize komisyonunda görev alanlara teşekkür ediyorum.”

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kurt’un konuşmasının ardından söz alan Strateji Geliştirme Daire Başkanı Ali Yılmaz, iç kontrol sisteminin önemine vurgu yaptı. Üniversitemizdeki iç kontrol sisteminin gelişiminden bahsederek iç kontrolün amaçları, gerekliliği ve faydaları üzerinde duran Yılmaz, birimlerle yapılan yüz yüze görüşmelere değindi. Yılmaz konuşmasına şöyle devam etti: “Üniversitemiz tarafından iç kontrol sisteminin bilindiği ama yeterli düzeyde uygulanmadığı görülmüştür. Bu çalışmalar sonucunda üniversitemizde iç kontrol sistemi ile ilgili bir farkındalık oluşturulmuştur.” Uyum Eylem Planında yer alan eylemler hakkında tanıtıcı ve bilgilendirici açıklamalar yapan Ali Yılmaz, planda yer alan eylemlerin gerçekleştirilmesi halinde üniversitemizde daha kaliteli bir çalışma modeli oluşacağını ayrıntılı şekilde anlattı. Yılmaz, “Üniversitemiz artık diğer üniversitelerden iç kontrol sistemi hakkında bilgi alan değil diğer üniversitelere danışmanlık hizmeti veren konuma gelmiştir.” dedi.

İç Kontrol Standartları Uyum Eylem Planı Revize Komisyon Başkanı Doç. Dr. Cemalettin İpek ise revizenin nasıl yapıldığı, revize toplantıları ve revize için hangi kaynaklardan yararlandıkları hakkında kurul üyelerini bilgilendirdi.

Toplantı, çalışma gruplarının oluşturulması ve Strateji Geliştirme Daire Başkanı Ali Yılmaz’ın kurul üyelerinin sorularını cevaplandırması ile son buldu.