Üniversitemiz İslami İlimler Fakültesinin Temeli Atıldı 

Ahi Evran Üniversitesinin gelişimi ve değişimi için yoğun gayretlerle çalışmalarını sürdüren Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, üniversitemiz, şehrimiz ve bölgemiz için çok önemli olan İslami İlimler Fakültesi inşaatının temelinin atılmasını sağladı. 24 Nisan 2017 tarihinde Üniversitemiz Merkez Yerleşkesi içerisinde bulunan arazideki inşaatın temel atma törenine Kırşehir Valisi Necati Şentürk, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Hayırsever Muzaffer Marşap, il müdürleri, akademik ve idari personel ile basın temsilcileri katıldı.

2017-2018 Eğitim Öğretim Dönemine Öğrenci Alımı İçin Çalışmalar Devam Ediyor 

Törenin açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Vatan Karakaya, göreve geldikleri andan itibaren İslami İlimler Fakültesi için çalışmalara başladıklarını söyledi. 8 Nisan 2016 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanan karar ile kurulan fakültede Temel İslami Bilimleri, Felsefe ve Din Bilimleri ile İslam Tarihi ve Sanatları bölümlerinin bulunduğunu anlatan Rektör Karakaya, bu bölümlerin altında Din Bilimleri, İslam Felsefesi, İslam Sanatları ve Dini Musiki, Osmanlı Türkçesi ve İslami Türk Edebiyatı, Siyer-i Nebi ve İslam Tarihi, Arap Dili ve Belagatı, Fıkıh, Hadis, Kelam ve İtikadi İslam Mezhepleri, Tasavvuf, Tefsir olmak üzere 11 anabilim dalının açılması için YÖK’ten izin alındığını açıkladı. Önümüzdeki eğitim öğretim dönemi içerisinde öğretim üyesi eksiklerinin tamamlanarak öğrenci alımının yapılması için çalışmaların devam edeceğini söyleyen Prof. Dr. Vatan Karakaya, 2017-2018 eğitim öğretim yılında öğrenci alımı yapmak ve İslami İlimler Fakültesinin farkını göstermek istediklerini sözlerine ekledi.

Fakülteye öğrenci alımı yapılabilmesi için de çalışmaları hızlandırdıklarını belirten Rektör Karakaya, iki yardımcı doçent ve altı araştırma görevlisi bulunan fakültenin akademik kadrosunu tamamlamak için ilanların devam edeceğini söyledi. Fakültedeki akademik gelişimin yanı sıra fiziki gelişmelere de ilişkin bilgiler veren Prof. Dr. Vatan Karakaya şu açıklamalarda bulundu: “Beş kattan oluşan binamızda toplam 47 öğretim elemanı odası, 22 sınıf, iki bilgisayar laboratuvarı, 153 kişilik toplantı odası, bir kütüphane ve bir kafeteryadan oluşan fakültemizin inşaatı Hayırsever Muzaffer Marşap tarafından yürütülüyor. Şahsım ve üniversitem adına bu hayrından dolayı kendisine teşekkür ediyorum.”

“Ahi Evran’ın Coğrafyasına İslami İlimler Fakültesi Çok Yakıştı”

İslami İlimler Fakültesinin üniversitemize, şehrimize ve bölgemize ve hayırlı olmasını dileyerek konuşmasını sonlandıran Prof. Dr. Vatan Karakaya’nın ardından bir konuşma yapan Kırşehir Valisi Necati Şentürk, göreve geldiği günden itibaren üniversite ile ilgili olarak iki konu üzerinde ısrarla durduğunu ifade etti. Tıp Fakültesine öğrenci alımının sağlanması ve İslami İlimler Fakültesinin kurulması için önemle bu iki konu üzerinde durduğunun altını çizen Vali Şentürk, Ahi Evran’ın coğrafyasına bu fakültenin çok yakışacağını söyledi. Kişisel gayretleri ve Prof. Dr. Vatan Karakaya ile siyasilerin desteği sayesinde İslami İlimler Fakültesinin temelinin atılmasından çok mutlu olduğunu belirten Vali Necati Şentürk, Muzaffer Marşap’ın da katkılarını anlatarak kendisine çok teşekkür etti.

İslami İlimler Fakültesi ile Ahi Evran Camisinin birbirini tamamlandığını belirten Vali Şentürk, İslami İlimler Fakültesinin bir kat daha fazla inşa edilmesi için ısrarla bu konu üzerinde durduğunu söyledi. Rektör Karakaya’nın Ahi Evran Üniversitesi için önemli çalışmalarda bulunduğunu ve faydalı girişimlerine devam edeceğine inancının tam olduğunu belirten Vali Şentürk, katılımcılara ve fakültenin kurulma aşamasına destek verenlere teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı. 

Vali Necati Şentürk’ün konuşmasının ardından Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı personellerinden Özgür Uysal’ın okuduğu Kuran-ı Kerim tilaveti ve dualarla temel atma töreni gerçekleştirildi.