Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin Mezuniyet Töreni Yapıldı

Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin 2017 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni 17 Mayıs 2017 tarihinde Kapalı Spor Salonunda gerçekleşti. Törene Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kurt, Rektör Yardımcısı ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Gökbel, müdürler, akademik ve idari personel, aileler ve öğrenciler katıldı.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törenini açılış konuşmasını Rektör Yardımcısı ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Gökbel yaptı. Gökbel, mezuniyet heyecanını aileler ve öğrencilerle birlikte yaşamaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek öğrencilere meslek yaşamlarında başarılar diledi. Gökbel sözlerini şöyle sürdürdü: “Umutlarınızı yeşerttiğiniz hayallerinizin gerçekleşmesi için çabaladığınız üniversitemizden mezun oluyorsunuz. Üniversitede sizler sadece iş sahibi olmak için değil her anlamda gelişmiş ve çağın gereklerinin farkına varan bireyler olarak yetiştirildiniz. Hayatın sonunda kendinizi nerde görmek istiyorsanız ona göre hedef belirlemelisiniz, hedefleriniz belli olursa yürüyeceğiniz yol, atacağınız adım da belli olur. Hocalarınızın sizleri topluma faydalı bireyler olarak yetiştirdiklerine inanıyorum.”  

Mezun olan öğrencilere bundan sonraki yaşamlarında başarılar dileyen Dekan Gökbel, öğrencilerin yetiştirilmesinde ve eğitilmesinde emekleri olan ailelere ve hocalara teşekkür etti. 

Rektör Karakaya: “Sevgili Mezunlarımız Bir Daha 15 Temmuzlar Yaşanmaması İçin Öz Değerlerinize Sahip Çıkınız’ 

Prof. Dr. Ahmet Gökbel’in konuşmasının ardından Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya söz aldı. Rektör Karakaya, genç kuşağın memleketin gözbebeği olduğunu vurgulayarak onların ülkemizin geleceğinde önemli roller üstleneceğini dile getirdi. Rektör Karakaya konuşmasına şöyle devam etti: “Buradan mezun olarak sosyal hayata adım atıyorsunuz. Hocalarınızın sizleri eğiterek topluma faydalı olma konusunda hazır hale getirdiklerine inanıyorum. Mezuniyet sonrası sizin için en önemli safha iş bulmaktan ziyade önemli olan topluma faydalı bireyler olabilmeniz.” 15 Temmuz döneminde ülkede yaşanan sıkıntılara da değinen Prof. Dr. Vatan Karakaya, “Sizler bir daha 15 Temmuzların yaşanmaması için öz değerlerimize sahip çıkmalı ve onları korumalısınız.” dedi. Geleceği gençlere emanet ettiklerini belirten Rektör Karakaya, öğrencilerin mezuniyetlerini kutlayarak onlara yeni yaşamlarında başarılar diledi.

Açılış konuşmalarının ardından İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi birincisi Gülnur Demirsahan mezun olan öğrenciler adına bir konuşma yaptı. Demirsahan, farklı illerden farklı hayallerle Kırşehir’e geldiklerini dile getirerek dört yılın sonunda buradan mezun olmanın heyecanını yaşadıklarını söyledi. “Hedeflerimize ulaşmak için çalışmaktan asla vazgeçmeyeceğiz.” diyen Gülnur Demirsahan, üzerlerinde emekleri olan ailelerine ve hocalarına teşekkür etti.

Konuşmaların ardından bölümlerinden derece ile mezun olan öğrencilere mezuniyet belgeleri ve hediyeleri verilerek okul birincisi Gülnur Demirsahan’a Ahilik yemini ettirildi. 

Tören mezun olan öğrencilerin müzikler eşliğinde kep atmasıyla sona erdi.