Üniversitemiz Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Yeni Dönem Mezunlarını Uğurladı

Üniversitemiz Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu 2016-2017 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni 17 Mayıs 2017 tarihinde Kapalı Spor Salonunda gerçekleşti. Törene Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Genel Sekreter Doç. Dr. Rüştü Yeşil, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Selim Biçen, müdürler, akademik ve idari personel, mezunların aileleri ve öğrenciler katıldı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende açılış konuşmasını Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Selim Biçen yaptı. Dünyanın ve Türkiye’nin en çok yetişmiş insan gücüne ihtiyacı olduğunu vurgulayan Biçen, iki yıllık eğitimin ardından bir dönemin sonuna geldiklerini dile getirdi. Yrd. Doç. Dr. Selim Biçen öğrencilere hitaben konuşmasına şöyle devam etti: “Bundan sonraki yaşamlarınızda ülkemize hizmet edecek bireyler olacaksınız. Bu anlamda bizlerden ileri ve sizinle gurur duyacağımız bir nesil olmanızı diliyorum. Sevgili aileler ve sayın hocalarım öğrencilerimizin üzerindeki emeklerinizden dolayı sizlere ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” Biçen konuşmasının sonunda mezun olan öğrencilere sosyal hayatlarında başarılar dileyerek mezuniyetlerini kutladı.

 

Rektör Karakaya: “Mezuniyet Bir Son Değil, Hayata Atılan Yeni Bir Adımdır”

Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Selim Biçen’in konuşmasının ardından Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya da bir konuşma yaptı. Rektör Karakaya, öğrencilere mezuniyetin bir son değil hayata atılan yeni bir adım olduğunu vurguladı. Bitirdikleri bölümlerle ülkemizin çeşitli yerlerinde çalışarak toplumun ihtiyacını karşılayan bireyler olacaklarını söyleyen Prof. Dr. Vatan Karakaya, “Sizler bizim geleceğimizsiniz, umudumuzsunuz.” dedi. Mesleklerini en iyi şekilde yapmaları önerisinde bulanan Rektör Karakaya, konuşmasında şunları dile getirdi: “ ‘Emeği verilmemiş hiçbir nimetin peşinden koşmayın.” Bu sözü kendinize düstur edinin. Hangi sektörde, nerede görev yapıyor olursanız olun işinizi en iyi şekilde yapmaya çalışın. Siz bu ülkenin umudu olan gençlersiniz.” Konuşmasında ailelere ve hocalara da seslenen Prof. Dr. Vatan Karakaya, verdikleri emeklerden dolayı ailelere ve hocalara teşekkür ederek öğrencilerin mezuniyetini kutladı.   

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’nın konuşmasının ardından Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu ikincisi Pazarlama ve Reklamcılık Bölümü öğrencisi Hayriye Temel mezun olan arkadaşları adına kısa bir konuşma yaptı. Temel, Ahi Evran Üniversitesinin kendilerinin hayata hazırlanmalarında önemli bir katkı sağladığını söyleyerek üzerlerinde emeği olan ailelerine ve hocalarına teşekkür etti.

Tören mezuniyet kütüğüne plaka çakımı, flama bayrak devir teslim töreni, mezun öğrencilere Ahilik Andının okutulması, okul birincisi, ikincisi ve üçüncüsü olan öğrenciler ile kendi bölümlerinden dereceye girerek mezun olan öğrencilere mezuniyet belgeleri ve hediyelerin verilmesinin ardından öğrencilerin müzik eşliğinde keplerini atmasıyla sona erdi.