Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Mezuniyet Töreninde Heyecan Doruktaydı

Üniversitemiz Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu 2016-2017 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni 18 Mayıs 2017 tarihinde Kapalı Spor Salonunda gerçekleşti. Törene Rektör Vekili Prof. Dr. Mustafa Kurt, Genel Sekreter Doç. Dr. Rüştü Yeşil, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Özduran, dekanlar, müdürler, akademik ve idari personel, veliler ve öğrenciler katıldı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende açılış konuşmasını Teknik Bilimler Meslek Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Özduran yaptı. Özduran, üniversitemizde öğrencilerin sadece teknik anlamda bilgiler almadığını sosyal hayata da hazırlandıklarını ifade etti. “Çalışkan, üretken insan ülkemiz için bir değerdir.” diyen Müdür Özduran, öğrencilere hayatın zorluklarına karşı mücadele etme azmini kaybetmemelerini önerdi. Öğrencilerin üzerinde emekleri olan ailelere ve hocalara teşekkür eden Müdür Özduran, öğrencilerin mezuniyetlerini kutlayarak kendilerine sosyal hayatlarında başarılar diledi.

Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Özduran’ın ardından Rektör Vekili Prof. Dr. Mustafa Kurt bir konuşma yaparak öğrencilere okulda aldıkları bilgileri mesleklerinde faydalı olacak şekilde kullanmaları tavsiyesinde bulundu. Üniversitemizin erenler diyarı bir şehirde yer aldığını vurgulayan Kurt, konuşmasına şöyle devam etti: “Ahi Evran’ın diyarı Kırşehir’de ve üniversitemizde kendinizi donanımlı hale getirdiniz. Artık mezun oluyorsunuz ve biz inanıyoruz ki sizler Ahilik ilkelerini çalışma ve sosyal hayatınızda uygulayacaksınız. Eğitiminizde emeği geçen hocalarınıza ve sizleri bugünlere getiren ailelerinize teşekkür ediyorum.” Öğrencilerin mezuniyetlerini de kutlayan Prof. Dr. Mustafa Kurt, onlara sosyal hayatlarında başarılar diledi.

Açılış konuşmalarının ardından Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu birincisi Elektrik ve Enerji Bölümü öğrencisi Hüseyin Yılmaz, mezun olan öğrenciler adına kısa bir konuşma yaparak üzerilerinde emeği olan ailelerine ve hocalarına teşekkür etti.  

Tören, mezunların Ahilik Yemini etmesi ile bayrak ve flama devir teslim töreninin ardından okul birincisi, ikincisi ve üçüncüsü ile kendi bölümlerinde dereceye giren mezunlara mezuniyet belgelerinin verilmesiyle son buldu.