Fen Edebiyat Fakültemizin Yetiştirdiği Geleceğin Bilim İnsanları Mezun Oldu

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi 2016-2017 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni 18 Mayıs 2017 tarihinde Kapalı Spor Salonunda gerçekleşti. Törene Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Gökbel ile Prof. Dr. Mustafa Kurt, Genel Sekreter Doç. Dr. Rüştü Yeşil, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nadir İlhan, dekanlar, müdürler, akademik ve idari personel, aileler ve öğrenciler katıldı. 

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan mezuniyet töreninin açılış konuşmasını Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nadir İlhan yaptı. Öğrencilerin ailelerine ve onların yetişmesinde büyük emekleri olan hocalarına teşekkür ederek konuşmalarına başlayan Prof. Dr. Nadir İlhan, “Ahi Evran diyarında geçirilen dört yılda hayali cihan değer hatıralar biriktirerek gök kubbede hoş bir seda bırakan” öğrencileri mezuniyetlerinden dolayı kutladı ve onlara öğrenmekten asla vazgeçmemeleri tavsiyesinde bulundu.

Seyrani’nin “Bir ekmenin olur bir de biçmesi / Bir konmanın olur bir de göçmesi” mısralarını alıntılayan Prof. Dr. Nadir İlhan konuşmalarına, “Evet Sevgili öğrencilerim dört yıl önce ektiğiniz hayallerin hasat mevsiminde toplanmış bulunuyorsunuz şimdi. Ruhları özgürlüğe kanatlanan göçmen kuşlar misali yeni beldelere götüreceksiniz hayallerimizi ve şüphesiz elvan elvan çiçekler derleyeceksiniz yurdumun has bahçelerinden. Sizler artık bizlerden uzaklarda soluklanacak olsanız da sesleriniz mevsimin ahengine uygun bir bahar neşidesi gibi çınlayacak kulaklarımızda.” sözleriyle devam etti. Prof. Dr. Nadir İlhan, Ahmet Haşim’in “Bize bir zevk-i tahattur kaldı/ Bu sönen, gölgelenen dünyada” mısralarını, “Size bir zevk-i tahattur kaldı/ Bu güzel Ahiler ocağında” şeklinde değiştirerek öğrencilerini hatırlamanın sonsuz zevkine davetle konuşmalarını sonlandırdı.

Rektör Karakaya: “Bundan Sonraki Hayatınızda Yeni Projeler ve Yeni Fikirler Üretin”

Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nadir İlhan’ın konuşmasının ardından Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya söz aldı. Rektör Karakaya, öğrencilerin zor bir dönemden geçerek kendilerini geliştirdiklerini söyledi. Fen Edebiyat Fakültelerinin bilim insanı yetiştirdiğini ifade eden Rektör Karakaya, mezun olan öğrencilere bundan sonraki hayatlarında projeler ve yeni fikirler üretmelerini önererek konuşmasına şöyle devam etti: “Hayatın varlığı harcadığınız emeğe bağlıdır. Sizler toplumu olumlu anlamda dönüştüren ve umutları besleyen hedefler olacaksınız. Okuduğunuz fakülte bilim insanı yetiştiren bir fakültedir. Sizler kendi bilgi ve birikiminizle neler yapabileceğinizi topluma göstermelisiniz. Üretime dönük, kendinizi ifade edebildiğiniz fikirler üzerine yoğunlaşmalısınız. Bizler istikbalimizi sizlere emanet edeceğiz.”  

Öğrencilerin ailelerine ve hocalara da seslenen Rektör Karakaya, onların eğitimini üstelenen hocalara ve onları bugüne getiren ailelerine teşekkür ederek mezun olan öğrencilere sosyal hayatlarında başarılar diledi.

Açılış konuşmalarının ardından fakülte birincisi, ikincisi ve üçüncüsü olan öğrenciler için Ahiliğin simgesi olan Şed Kuşatma Töreni yapıldı. Tören, Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü yüksek lisans öğrencisi Ufuk Cengiz’in hazırladığı temsili bir törenle gerçekleştirildi. Şed kuşatma töreninin ardından fakülte birincisi Coğrafya Bölümü öğrencisi Reyhan Öztekin mezun olan öğrenciler adına kısa bir konuşma yaparak kendilerini yetiştiren ailelerine ve dört yıl boyunca eğitimlerini üstlenen hocalarına teşekkür etti. Öztekin, mezun olan arkadaşlarına da bundan sonraki hayatlarında başarılar diledi.

Törende, Fen-Edebiyat Fakültesi 2016-2017 Akademik Yılında dereceye girerek mezun olan fakülte birincisi, ikincisi ve üçüncüsü olan öğrenciler ile bölümlerinde dereceye giren öğrencilere mezuniyet belgeleri ve hediyeleri verildi. Mezuniyet belgeleri ve hediyelerin verilmesinin ardından öğrencilere üniversitemizde bu sene ilki gerçekleştirilen Ahilik Yemini ettirildi. Mezuniyet töreni öğrencilerin kep atmalarının ardından İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Ustalar Müzik ve Oyun Topluluğunun müzik dinletisi ile sona erdi.