Üniversitemiz Ziraat Fakültesi 2016-2017 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni Gerçekleşti

Üniversitemiz Ziraat Fakültesi 2016-2017 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni 18 Mayıs 2017 tarihinde Kapalı Spor Salonunda gerçekleşti. Törene Üniversitemiz Rektör Vekili Prof. Dr. Mustafa Kurt, Genel Sekreter Doç. Dr. Rüştü Yeşil, dekanlar, müdürler, akademik ve idari personel, veliler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törende açılış konuşmasını Rektör Vekili ve Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Kurt yaptı. Dekan Kurt, Ziraat Fakültesinin bu sene yedinci mezunlarını verdiğini söyleyerek mezuniyet heyecanını genç mühendislerle birlikte yaşadığını belirtti. Öğrencilerin dört yıllık zorlu bir eğitim sürecinden geçerek mezun olduklarını dile getiren Prof. Dr. Mustafa Kurt, konuşmasına şöyle devam etti: “Hocalarınız sizlere meslek hayatınızda etkin olacak bilgileri vermenin yanında sizlerin sorumluluk sahibi bireyler olması için de çalıştılar ve sizi donanımlı hale getirdiler. Sizler aldığınız eğitimlerle önemli başarılara imza atarak Ahi Evran Üniversitenizi onurlandıracaksınız. Bundan sonraki yolunuzu aklın, vicdanın ve bilimin ışığı aydınlatsın.” Öğrencilerin ailelerine ve hocalarına onları yetiştirdikleri için teşekkür eden Kurt, mezunlara bundan sonraki hayatlarında başarılar diledi.

 

Rektör Vekili Prof. Dr. Mustafa Kurt’un konuşmasının ardından fakülte birincisi Tarla Bitkileri Bölümü öğrencisi Kadir Eroğlu da mezun olan öğrenciler adına kısa bir konuşma yaparak kendilerini yetiştiren aileleri ile eğitimlerini üstlenen hocalarına teşekkür etti.  

Törende son olarak fakülte birincisi, ikincisi ve üçüncüsü ile bölümlerinde dereceye girenlere mezuniyet belgeleri ve hediyeleri verilerek tüm mezunlara Ahilik Yemini ettirildi.