Üniversitemiz Almanya’daki Türk Vatandaşları için Umut Olmaya Devam Ediyor

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’nın işaret ettiği hedef doğrultusunda yurt dışından öğrenci kabulüne sistematik olarak başlanan ve ilk yıl 140 yabancı öğrenciyle eğitim yapan üniversitemiz, Türk vatandaşlarımızın yoğun bulunduğu Avrupa içerisinde özellikle de Almanya’da tanıtım çalışmalarına devam ediyor.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya bu çalışmaların amacını, Almanya’da iyi eğitim almış vatandaşlarımızın, Almanya’da erişemedikleri yükseköğretim ihtiyacını Ahi Evran Üniversitesi olarak karşılamak ve dördüncü kuşak gurbetçilerimizin hem anadillerinden uzaklaşmasını engellemek hem de Türkiye’de alacakları eğitimle Avrupa’da daha iyi bir temsile ulaşmalarını sağlamak olarak açıkladı. 

  

Bu amaç doğrultusunda üniversitemiz, 6-7 Mayıs 2017 tarihlerinde Almanya’nın Köln şehrinde düzenlenen 9. Türk Üniversiteleri Tanıtım Fuarına katıldı. Üniversitemiz standının gurbetçilerimiz tarafından yoğun ilgi gördüğü fuarda, üniversitemizi Rektör Danışmanı Doç. Dr. Hüseyin Şimşek ve Dış İlişkiler Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Erman Akıllı temsil etti.