Filistin’den Üniversitemize İade-İ Ziyaret

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’nın Filistin-Kudüs ziyaretlerinde gerçekleştirdiği temasların ardından Filistin Nablus Najah Milli Üniversitesi’nden bir heyet üniversitemize iade-i ziyaret gerçekleştirdi.

Ãœniversitemiz 26-30 Nisan 2017 tarihleri arasında Kudüs, Ramallah, Nablus ve Baqa Al-Gharbia ÅŸehirlerine gerçekleÅŸen ziyaretlerinde söz konusu ÅŸehirlerin önde gelen üniversiteleri ile lisans, yüksek lisans ve doktora düzeylerini kapsayacak Erasmus+, Mevlana DeÄŸiÅŸim Programı ve ikili iÅŸbirliÄŸi anlaÅŸmaları imzalanmıştı.Â

Ziyaret edilen ve ikili anlaşma imzalanan üniversitelerden birisi olan Nablus Najah Milli Üniversitesi’nin Rektör Danışmanı, Tıp Fakültesi Üroloji A.B.D. Başkanı ve Filistin Türkiye Mezunları Derneği Başkanı olan Doç. Dr. Mahmud Mustafa, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’ya teşekkür ziyaretinde bulundu. Üniversitemiz ile Nablus Najah Milli Üniversitesi arasında kurulan ortaklıklardan duyduğu memnuniyeti dile getiren Doç. Dr. Mahmud Mustafa, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Filistin için her zaman en büyük destek olduğunu ve bu bağlamda Ahi Evran Üniversitesi ile kurulan ortaklığın Filistin açısından büyük önem taşıdığını belirtti. Ayrıca ziyaret kapsamında, ilerleyen yıllarda her iki üniversitenin tıp fakülteleri temelinde ortak akademik çalışmalar geliştirilmesi kararı alındı.

 

Nablus Najah Milli Üniversitesi ile üniversitemiz arasında Fen Edebiyat Fakültesinin Kimya, Matematik ve Tarih Bölümlerini, Eğitim Fakültesinin Matematik Öğretmenliği Bölümünü, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin tüm bölümlerini ve İslami İlimler Fakültesinin tüm bölümlerini lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde kapsayacak Mevlana Değişim Programı, Erasmus+ ve ikili işbirliği anlaşmaları imzalanmıştı.