Üniversitemiz İnşaat Mühendisliği Bölümüne Öğrenci Alımı Onaylandı

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, göreve geldiği günden bu yana verdiği sözleri tutmaya devam ediyor. Üniversitenin fiziki imkanlarını artırmak için yoğun çaba gösteren Rektör Karakaya, aynı zamanda nitelikli ve kaliteli eğitim için çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. 

Tıp Fakültesine öğrenci alımı ile başlayan süreç, Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü ile Mühendislik-Mimarlık Fakültesi ile devam etti. Yeni birimler kurulmasının yanı sıra mevcut bölümlere de öğrenci alınması için temaslarını devam ettiren Prof. Dr. Vatan Karakaya, 2017-2018 eğitim öğretim döneminde Mühendislik-Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümüne 40 öğrenci alımı yapılacağını müjdeledi. 

Eğitimde marka şehirlerden biri olan Kırşehir’in yükseköğretim kısmını da güçlendirerek Ahi Evran Üniversitesi ismini her alanda duyurmak amacıyla tüm çalışmaları değerlendiren Prof. Dr. Vatan Karakaya, yeni birim ve bölümler açarak bu bölümlere öğrenci alımı yapılması için görüşmelerine devam ediyor. Tüm çalışmalarının odağına insanı koyan Rektör Karakaya, “Önce İnsan” düşüncesinden vazgeçmeden öğrencilerin kaliteli eğitim alması için üniversitemizin tüm imkanlarını artırmak adına bağlantılarını güçlendiriyor. 

Rektör Karakaya, “Üniversitemiz ve Şehrimiz İçin Verdiğimiz Tüm Sözleri Tuttuk, Tutmaya da Devam Edeceğiz.”

Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümüne 2017-2018 eğitim öğretim yılında 110 öğrenci, Ziraat Fakültemiz Tarım Ekonomisi Bölümüne de 35 öğrenci alındığı müjdesini geçtiğimiz günlerde kamuoyu ile paylaşan Rektör Karakaya, açıklamasında “İnşaat, Elektrik-Elektronik ve Bilgisayar Mühendisliği Bölümlerine de öğrenci alacağız.” demişti. Açıklamasının ardından İnşaat Mühendisliği Bölümüne 40 öğrenci alınacağının bilgisini paylaşan Rektör Karakaya, “Üniversitemiz ve şehrimiz için verdiğimiz tüm sözleri tuttuk, tutmaya da devam edeceğiz.” dedi.

Üniversitemiz Mühendislik-Mimarlık Fakültesi 2017-2018 eğitim öğretim dönemine hızlı bir başlangıç yaptı. Makine Mühendisliği ve İnşaat Mühendisliği Bölümlerine öğrenci alımları yaparak yeni akademik yıla öğrencileri ile başlayacak olan fakültemiz, üniversitemize prestij kazandıracak fakültelerden biri olma yolunda ilerliyor. Ayrıca, Mühendislik-Mimarlık Fakültesine yeni gelecek öğrenciler için akademik kadro da güçlenmeye başladı. Birimlere öğrenci alımları ile birlikte akademik kadroya yeni öğretim elemanlarının katılmasını sağlayan Rektör Karakaya’nın hedefi, donanımlı ve nitelikli öğrenciler yetiştirmek. Ahi Evran Üniversitesinin “Yeni Türkiye’nin Yenilikçi Üniversitesi” sloganıyla yoluna devam ederken yeniliklerinin devam edeceğini ifade eden Prof. Dr. Vatan Karakaya, Üniversitemiz Mühendislik-Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümüne öğrenci alımının üniversitemiz ve şehrimiz için hayırlı olmasını diledi.