Rektör Karakaya Yabancı Uyruklu Öğrencilerle İftarda Bir Araya Geldi

Kurum içi ilişkileri önemseyen, sık sık personel ve öğrenciler ile görüşmeler yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, bu kez de yabancı uyruklu öğrencilerle iftar yemeğinde bir araya geldi. 7 Haziran 2017 tarihinde Yunus Emre Toplantı Salonunda düzenlenen iftar yemeğinde Prof. Dr. Vatan Karakaya’ya, dekanlar, müdürler ve Öğrenci Konseyi Başkanları eşlik etti.

 

Üniversitemizin farklı bölümlerinde eğitim gören yabancı uyruklu öğrencileri çok önemsediğini belirten Rektör Karakaya, öğrencilerin ülkemizde ve üniversitemizde yabancılık çekmemeleri için özen gösterdiklerini söyledi. Yabancı uyruklu öğrencilere yönelik eğitim ve rehberlik sağlayan personelin onlara kendilerini yabancı gibi hissettirmediğini belirten Prof. Dr. Vatan Karakaya, öğrencilerin huzuru kadar eğitimlerini de önemsediklerinin altını çizdi. Üniversitemizde eğitim gören tüm öğrencilerin dünya ile yarışan gençler olması gerektiğini belirten Rektör Karakaya, öğrencilerin asli görevlerinin geleceği görerek eğitim alan gençler olduğuna vurgu yaptı.

 

Öğrencilerin üniversitemizde aldıkları eğitimi de değerlendiren Prof. Dr. Vatan Karakaya, deneyimli bir kadro ile öğrencilerin eğitimini sağladıklarını söyledi. 40’a yakın  ülkeden 140’a yakın yabancı uyruklu öğrenciye ev sahipliği yaptıklarını açıklayan Prof. Dr. Vatan Karakaya, öğrencilerin kendilerini evlerindeymiş gibi hissetmelerini istedi. Bu buluşmaların devam edeceğini, öğrencilerin sorunları olduğunda üniversite yönetimi olarak bu konularla yakından ilgileneceklerini belirten Rektör Karakaya, öğrencilerin üniversitemizi, şehrimizi ve ülkemizi kendi ülkelerinde tanıtmalarını istedi. Yabancı uyruklu öğrencilerin üniversitemize gelişi kadar buradan dönüşlerinin de çok önemli olduğunu belirten Prof. Dr. Vatan Karakaya, yemek sonrası öğrencilerden gelen soruları yanıtlayarak onlarla sohbet etti.