Projeleriyle Pilot Seçilen Üniversitemiz Projeleriyle Aşama Aşama İlerliyor 

Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projesi kapsamında pilot üniversite seçilen, tarım ve jeotermal alanında projeler üretmeye devam eden üniversitemiz, 8 Haziran 2016 tarihinde Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Denetleme Kurulu Üyeleri ve İhtisaslaşma Komisyon Üyeleri tarafından ziyaret edildi. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya ile önce makamında görüşen üyeler ardından projeleri değerlendirmek adına üniversitemiz temsilcilerinin de katıldığı toplantıya geçti.

 

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya YÖK Denetleme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Orhan Aydın, İhtisaslaşma Komisyon Üyeleri Hakan Dal ve Tüzin Baycan, Kalkınma Bakanlığı Uzmanları ve pilot üniversitelerin temsilcileri katıldı. Üniversitemizi temsilen ise Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kurt, Genel Sekreter Doç. Dr. Rüştü Yeşil, dekanlar, müdürler ve proje temsilcileri toplantıda yerini aldı.

Seçilen beş pilot üniversitenin içinde bulundukları bölgenin kalkınma odaklı gelişimine yönelik olarak belirlenen alanlarda önerdikleri projeleri ayrıntılı olarak değerlendiren ve destekleyen YÖK, pilot üniversiteleri ziyaret ederek projeler hakkında bilgi almaya devam ediyor. Projeler hakkında bilgi veren Prof. Dr. Vatan Karakaya, pilot üniversite süreci hakkında da açıklamalarda bulundu. Sürecin nasıl ilerlerdiği ve Ahi Evran Üniversitesinin bu sürece nasıl hazırlandığına ilişkin bilgiler veren Rektör Karakaya, tarım ve jeortermal alanında yapılan projeleri anlattı. Üniversitemizin pilot üniversite sorumluluğunu alarak projeler ürettiğini sözlerine ekleyen Prof. Dr. Vatan Karakaya, hazırlanan projelerin Kalkınma Bakanlığının onayında olduğunu ifade etti.  

Toplantı, karşılıklı fikir alışverişlerinde bulunulmasının ardından sona erdi.