Kalite Komisyonu Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Üniversitemiz Kalite Komisyonu tarafından Kalite Komisyonu Bilgilendirme Toplantısı yapıldı. 12 Haziran 2017 tarihinde Yunus Emre Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıya Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gökbel, Rektör Yardımcısı ve Kalite Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Kurt, Genel Sekreter Doç. Dr. Rüştü Yeşil, Rektör Danışmanları ve Kalite Koordinatör Yardımcıları Prof. Dr. Ergin Kariptaş ve Doç. Dr. Hüseyin Şimşek, akademik ve idari personel katıldı.

 

Bilgilendirme toplantısı Kalite Koordinatör Yardımcısı Prof. Dr. Ergin Kariptaş’ın kalite yönetim sürecinin başlaması ve bu süreçte gerçekleşen çalışmaları katılımcılarla paylaşmasıyla başladı. Prof. Dr. Ergin Kariptaş, yaptığı sunumda üniversitemizin kalite yönetim sürecinin amaçları, hedefleri, çalışma aşamaları, gerçekleşen eğitimler ve kalite sürecinde gelinen noktaları anlattı. Kariptaş, katılımcılara kalite komisyonunun çalışma organları, organizasyon yapısı, kalite komisyonu çalışma usul ve esasları yönetmeliği, süreç şemaları ve parametrelerinin gözden geçirilmesi gibi konular hakkında detaylı bilgiler verdi. 

 

Kalite Koordinatör Yardımcısı Prof. Dr. Ergin Kariptaş’ın sunumunun ardından Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya bir konuşma yaptı. Kalite yönetim sürecinde gelinen aşamayı görmek için bu toplantının gerçekleştiğini belirten Rektör Karakaya, kalite sürecine eğitim ve öğretim alanlarının da eklendiğini ifade etti. Kalite süreci kapsamında yapılan öğrenci anketleri ile çalışmanın işleyişini takip edeceklerini söyleyen Prof. Dr. Vatan Karakaya, “Önceliğimiz öğrencilerdir, onların memnuniyeti bizim kalite sürecimizi belirleyecek.” dedi. Öğrenci memnuniyet anketi ile öğrencilerden gelen talepler doğrultusunda onların geleceklerine yönelik planlar yapılabileceğini belirten Rektör Karakaya, konuşmasına şöyle devam etti: “Öğrencilerin ankete katılımlarının sağlanması bizim için önemli. Pilot üniversite olmamız ve kalite süreçleri birbirini destekleyen süreçlerdir. Biz 2017-2021 stratejik planımızı bu kalite sürecinde görmüş olduk. Stratejik plan dahilinde kalite süreci ile yaptıklarımızı ve yapacaklarımızı görmüş oluyoruz. Yol haritamızı belirliyoruz.”

 

Rektör Karakaya’nın konuşmasının ardından Rektör Yardımcısı ve Kalite Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Kurt bir konuşma yaparak gelinen süreci ve yapılan çalışmaları anlattı. Birimlerin ziyaret edilerek kalite sürecinde eksikliklerinin belirlendiğini ve iyileştirmelere gidildiğini dile getiren Kurt, süreç boyunca birimlerle irtibatlarının devam edeceğini belirterek kalite sürecinde belirlenen plan ve çalışmaları anlattı.  

Kalite Koordinatör Yardımcısı Doç. Dr. Hüseyin Şimşek, kalite yönetim sürecine eğitim ve öğretim alanını dahil ettiklerini belirterek kalite için önemli olan tasarım, uygunluk ve kullanım konusunu anlattı. Doç. Dr. Hüseyin Şimşek, “Kalite yönetim süreci ile üniversitemizden beklentiyi artıracak faaliyetler ve planlar yapılabilir.” dedi.  

Belli aralıklarla toplantının yapılacağına karar verilmesinin ardından toplantı sona erdi.