Üniversitemiz Lisansüstü Programlarına Rekor Başvuru

Akademik gelişmeyi önemseyen ve lisansüstü programlarla öğrencilerine akademik ilerleme imkanı sunan üniversitemizde Sosyal Bilimler Enstitüsüne, 2017-2018 Eğitim-Öğretim Dönemi Güz Yarıyılı için açılan yüksek lisans ve doktora programlarında bu yıl rekor düzeyde başvuru yapıldı. Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Hüseyin Şimşek, son iki yılda öğrenci alan lisansüstü programların yüzde 80, öğrenci kontenjanlarının ise yüzde 100 artış gösterdiğini, bununla birlikte başvuran adaylardaki artışın yaklaşık üç kat olduğunu belirtti.

Bu yıl toplam 146 yüksek lisans ve 17 doktora öğrencisinin kabul edileceği programların başvuruları 20 Haziran–09 Temmuz 2017 tarihleri arasında on-line olarak gerçekleştirildi. 13’ü yüksek lisans ve 3’ü doktora programı için toplam 1959 aday on-line üyelik yaparak bunlardan 1243 aday başvurusunu tamamladı. Bu yıl ilk defa açılan ve 5 öğrenci kontenjanı olan Eğitim Programları ve Öğretim Anabilim Dalı Doktora Programına ise 30 aday başvuru yaptı.

Son üç yıla bakıldığında Ahi Evran Üniversitesi lisansüstü programlarına başvuruların katlanarak devam ettiğini belirten Doç. Dr. Hüseyin Şimşek başvurulara ilişkin şu açıklamalarda bulundu: “2016-2017 eğitim-öğretim yılında lisansüstü programlara 501 aday başvuru yapmışken, bu sayı 2015-2016 öğretim yılında 356’dır. Bu yılki rekor başvuruda Rektörümüz Prof. Dr. Vatan Karakaya öncülüğünde üniversitemizin dışa açılma politikası ile birlikte öğretim kadrosunun zenginleşmesinin ve tanıtımların büyük rolü olmuştur. Nitekim geçtiğimiz yıl içerisinde üniversitemiz yetkilileri tarafından dört farklı ülkede (Almanya Hollanda, Filistin ve Kazakistan) yurt dışı öğrenci fuarlarına katılım sağlanmıştır. Bu katılım sayesinde on farklı ülkeden, 29’u yüksek lisans ve 5’i doktora programı olmak üzere toplam 34 yabancı uyruklu öğrenci lisansüstü programlara başvuru yapmıştır.”

 

Yükseköğretim Kurulu tarafından 5 yıllığına tarım ve jeotermal alanında pilot üniversite seçilen ve kalite güvence sistemini oluşturmak üzere yoğun çaba gösteren üniversitemiz, yürütmekte olduğu pilot projeler ve kalite çalışmalarının olumlu sonuçlarını yaşamaya başladı. Bu bağlamda gerek lisans ve gerekse lisansüstü programlarına yönelik yoğun ilgi nedeniyle üniversitemiz her geçen gün tercih edilen üniversiteler sıralamasındaki yerini yükseltiyor. 

Bu yıl açılacak lisansüstü programlar için yüksek lisans bilim sınavları 13 Temmuz Perşembe günü saat 9:30’da, doktora bilim sınavları ise 13 Temmuz 2017 Perşembe günü saat 14:00’da gerçekleştirilecek olup sınav sonuçları 14 Temmuz 2017 tarihinde Sosyal Bilimler Enstitüsü’nün ana sayfasından (http://sbe.ahievran.edu.tr/) ilan edilecek.