Üniversitemiz Milli Birlik Yürüyüşünde Tek Yürek Oldu

Milli birlik ve beraberliğimize, demokrasi ve özgürlüklerimize karşı gerçekleşen hain darbe girişiminin birinci yılında üniversitemiz yine demokrasi nöbetindeydi. Kırşehir Valiliği tarafından düzenlenen 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Gününe yoğun ilgi gösteren üniversitemiz personeli Cacabey Meydanında demokrasi nöbeti tuttu. 15 Temmuz günü Askerlik Şubesi önünden başlayarak Cacabey Meydanında sona eren Milli Birlik Yürüyüşüne Kırşehir Valisi Necati Şentürk, Kırşehir Milletvekilleri Mikail Arslan ve Salih Çetinkaya, 22. Dönem Kırşehir Milletvekili Hacı Turan, Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Bilgin, Ağır Ceza Reisi Hüseyin Sabuncuoğlu, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, üniversitemiz akademik ve idari personeli ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’nın çağrısı ile üniversitemiz personelinin yoğun katılım gösterdiği yürüyüş, Askerlik Şubesi önünden başladı. Türk bayrakları ile Milli Birlik Yürüyüşüne katılan üniversitemiz personeli, devletimizin yanında olduğunu bir kez daha gösterdi. Cacabey Meydanına kadar kortej halinde yürüyen kalabalık hep bir ağızdan teröre lanet sloganları atarken Ahi Evran Üniversitesi’nin milli duyguları yüksek personeli ile vatan sevdalısı bir üniversite olduğunu belirten Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, 15 Temmuz 2016 tarihinde yapılan hain darbe girişimini bir kez daha kınadı.

 

Milli Birlik Yürüyüşünün ardından Cacabey Meydanında toplanan kalabalık, şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunarak coşkuyla İstiklal Marşını okudu. Mehteran Takımının gösterisi ile devam eden programda hainlere karşı yeniden direniş ve yeniden diriliş için her daim nöbette olunacağı ifade edilirken üniversitemiz yöneticileri ile akademik ve idari personeli birlik mesajı verdi. Demokrasi nöbeti, sabahın ilk saatlerine kadar devam eden etkinliklerin ardından son buldu.