Üniversitemiz Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokuluna Bu Yıl Da İlgi Yoğun Oldu

Üniversitemiz Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) ön kayıtları, 17 – 20 Temmuz 2017 tarihleri arasında Merkez Yerleşkede bulunan BESYO Spor Salonunda yapıldı. Çok sayıda milli sporcu öğrencisi bulunun Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokuluna geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da adaylar yoğun ilgi gösterdi. Antrenörlük, Beden Eğitimi ve Spor Eğitimi ile Spor Yöneticiliği Bölümlerinin 50’şer kişilik kontenjanı bulunurken başvuru sayısı toplamda bine yaklaştı. Türkiye’nin çeşitli yerlerinden Üniversitemiz Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunda öğrenim görmek üzere başvuran 979 adayın 316’sı Antrenörlük Bölümünü, 330’u Beden Eğitimi ve Spor Eğitimi Bölümünü, 333’ü ise Spor Yöneticiliği Bölümünü tercih etti. Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu özel yetenek sınavlarına katılacak adayların istedikleri bölüme yerleşebilmelerinde Yükseköğretime Geçiş Sınavı puanları, sınavdaki performansları ile spor özgeçmişleri gibi kriterler esas alınarak bir değerlendirme yapılacak. Özel yetenek sınavları ise 24-26 Temmuz 2017 tarihleri arasında gerçekleşecek.