Rektör Karakaya, Pilot Üniversitesi Sürecinde Gelinen Aşamaları Basın Mensuplarıyla Paylaştı

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, üniversitemizin pilot üniversite sürecini ve bu kapsamda yürütülecek projeleri değerlendirmek üzere basın mensuplarıyla kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. 25 Temmuz 2017 tarihinde Rektörlük Binası Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıya, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Gökbel ile Prof. Dr. Mustafa Kurt, Genel Sekreter Doç. Dr. Rüştü Yeşil, Rektör Danışmanları Doç. Dr. Hüseyin Şimşek ve Yrd. Doç. Dr. Selim Biçen, Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Zeki Küçük ve basın mensupları katıldı. 

 

Rektör Karakaya: “Göreve Geldiğimiz Günden Bu Yana 44 Projeye İmza Attık, Bunların 18’ini Tamamladık 26’sı ise Yapım Aşamasında.”

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, konuşmasına basın mensuplarının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını kutlayarak başladı. Sunumunda ilk olarak üniversitemizin fiziki durumu hakkında bilgiler veren Prof. Dr. Vatan Karakaya, göreve geldikleri günden bu yana 44 proje üzerinde çalıştıklarını ve bu projelerin 18’ini tamamladıklarını, 26 projenin ise kabul sürecinin ve inşaat işlerinin devam ettiğini söyledi. İnşaatların tamamlanma oranlarına da değinen Rektör Karakaya, Rektörlük Binası ve Yabancı Diller Yüksekokulu’nun tamamlanan projeler arasında olduğunu alt yapı çalışmalarının ve Stadyum inşaatının ise yüzde 90’ının tamamlandığını ifade etti.  

Üniversitemizde çalışmaları süren TOKİ 2. Etap inşaatlarına da konuşmasında yer veren Prof. Dr. Vatan Karakaya, Ziraat Fakültesinin yüzde 87’sinin, Mühendislik-Mimarlık Fakültesinin yüzde 64’ünün, Eğitim Fakültesinin yüzde 66’sının ve Maraton Tribününün de yüzde 30’unun tamamlandığını belirtti. 100 yataklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesinin yüzde 43, Kongre ve Kültür Merkezinin ise yüzde 58 oranında tamamlandığını sözlerine ekleyen Rektör Karakaya, projeler kapsamında üniversitemiz tarafından yapımı devam eden inşaatlara ilişkin de bilgi verdi. Çiçekdağı Meslek Yüksekokulunun yüzde 98’inin tamamlanarak taşınma işlemlerine başlandığını ifade eden Rektör Karakaya, Ahi Evran Üniversitesi Caminin ise yüzde 85’inin tamamlandığını belirtti.

 

Rektör Karakaya: “Bu Projelerin Sahipleri Halkımızdır, Bizler Bilgi Üreteceğiz Halkımız Kazanacak.”

Toplantının ana konusu olan pilot üniversite sürecine ilişkin de ayrıntılı bir değerlendirme yapan Prof. Dr. Vatan Karakaya, üniversitemizin 40 üniversite arasından seçilen 5 pilot üniversiteden biri olduğunu belirterek pilot üniversite projelerine değindi. Pilot seçilen 5 üniversitenin de ayrı ayrı alanlardan projelere sahip olduğunu anlatan Rektör Karakaya, üniversitemizin projelerinin tarım ve jeotermal alanları kapsadığını belirtti. Projelerin ayrıntılarına da konuşmasında yer veren Rektör Karakaya, üniversitemizin tarım alanındaki projelerini “Yem Bitkileri ve Tarımı”, “Ceviz”, “Jeotermal Seracılık”, “Jeokarem”, “Getat”, ve “Sauter” olarak açıkladı. Jeotermal alanda ise “Jeotermal Sondaj Kuyusu ve Nakil Hattı” projelerinin olduğunu dile getiren Rektör Karakaya, bu alandaki projenin tarım alanındaki projeleri de destekleyeceğini, bu nedenle önemli olduğunu sözlerine ekledi.  

Projelerin amacının yeni bir üniversite anlayışı ortaya koymak olduğunu söyleyen Prof. Dr. Vatan Karakaya, “Bu projelerin sahibi bizler değiliz, halkımızdır. Bizler bilgiyi üreteceğiz. Kırşehirli halkımızın da bu projelerle birlikte ekonomisi artacak, halkımız kazanacak.” dedi.

Rektör Karakaya: “Projelerle Yeni İş Kolları Oluşturacağız.”

Pilot üniversite projelerinin ilimiz ve bölgemize katkılarının çok fazla olacağını, ön araştırma raporlarının da bunu gösterdiğini dile getiren Rektör Karakaya, konuşmasında bu katkılardan da kısaca bahsetti. Rektör Karakaya şunları söyledi: “Bu projeler sayesinde öncelikle yeni iş kolları oluşacak. Çekirdek aile yapısında örnek işletmelerin açılması kolaylaşacağı için bu tür işletmelerde de artış olacağını düşünüyoruz. Ceviz ilimizin öne çıkan en önemli tarımsal ürünlerinden bir tanesi. Cevizin kalitesinin artarak cevizden elde edilen gelirin artmasını bekliyoruz. Jeokarem ile de bölgenin sağlık turizmi bakımından göz bebeği olacağı gibi bir beklentimiz var ve ön çalışmalarımız da bu beklentilerimizi destekliyor.” 

Konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Rektör Karakaya, daha sonra onlara Rektörlük binasının terasından inşatları göstererek onlarla bir süre daha sohbet etti.